25 May 2014

Liebster Award 4 by Yun Sing



Salam Readers..


Oke lah tiba masanya menjawab segala soalan2 yang di tag oleh YS. Terima kasih daun keladi kawan blog senegeri. Memang sangat memahami la. Kita tak nak kena tag, dia tolong tagkan. Hehe.. Menaip laju-laju sebab nak tidur macam panda nanti. Selamat malam semua :)



1. Nama penuh korang?

Nor Amanina Ahmad .. simple right *senang time kawin nanti. hihi



2. Describe diri anda.

Seorang yang simple, manja, happy go lucky, peramah, seorang yang penakut dengan LIPAS ! dan suka ketawa.




3. Komen berkenaan blog saya?

Ermm.. fail la kalau bab komen ni. komen kat FB pandai la. Hehee. Blog yang ceria macam tuannya juga.



4. Korang rasa saya ni manusia yang macam mana?

Suka buat lawak !! Itu la kali pertama yang boleh rasa bila komen kat Twitter :)



5. Cara korang bahagi masa?

Sekarang ni dah tak pandai nak bahagi masa. Serius lepas waktu bekerja bertukar jadi 12 jam dari 7 pagi hinggalah 7 petang. Masa nak makan, nak BW dah tak cukup. 24 jam memang tak cukup dan sangat2 perlu TOP UP tidur. 



6. Korang pernah naik bas awam tak?

Start naik masa Form 4 dengan geng skolah. Naik semata-mata nak pegi main bowling dan Ko-ku. Lepas ada Rapid Penang.. dah tak takut naik bas sorang2. Hehee.



7. Apa cita-cita/kerjaya korang dan kenapa anda memilih cita-cita/kerjaya tersebut?

Kalau boleh tengok buku biodata masa kecik2 dulu mesti ada nama Jururawat & Pramugari. Kenapa nak jadi nurse? sebab boleh jaga orang sakit dan dapat jaga baby. Pramugari pula sebab boleh fly ke mana saja. That's why suka pakai lipstick merah sebab suka tengok Air Stewardess. Sekarang totally dah lari bidang la.



8.  Apa kebolehan diri anda?

Memanjat pokok dan bukit, menukar kain lampin. Entah laa.. main belasah semua benda janji selamat. Hihi



9. Apakah inspirasi yang menyebabkan anda membuat blog?

Terpengaruh dengan classmates yang sukakan blogger Irine Nadia. Lepas tu terasa nak terus berblog sampai ke akhir hayat. Cewahh.. ayat tak boleh blah.



10. Lagu kegemaran anda?

Banyak.. semua bahasa suka. Malay, Inglish, Thai, Hindi. Oke cukup. Lagu jiwang kureng sikit. Haha.. 



11. Apakah pengalaman yang paling seronok dalam hidup anda?

Banyak.. Tak terkira dan paling best bila dapat naik banana bot banyak kali. Jakunkan. Paling seronok dapat menikmati hidup secara berperingkat-peringkat dari alam bayi ---> kanak2 ---> remaja ---> dewasa. Pengalaman hidup tu yang penting. Boleh matangkan kita :)

4 comments:

Puan Gojes said...

hehe. PG singgah segera ya nina. rindu kat nina! hari tu, tetiba je blog nina hilang kan. adui. memang PG tercari2 nina masa tu :) PG singgah menabung sama ya :) miss u lot!

RDZ Z said...

Singgah malam Khamis di sini..

Yun Sing said...

Ehem nanpaknya ada orang dah berangan kahwin.. hehehe~ eh.. eh.. tukar kain lampin? .__.

Fiza Rahman said...

Tak terbuat LA nih.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com