23 August 2015

Under The Windmills @ Ecoworld, Simpang Empat, Seberang Perai Selatan


Salam Readers..

Under The Windmill, Ecoworld Gallery | This weekend berjaya jejakkan kaki ke Under the Windmills di Simpang Empat, Seberang Perai Selatan. Yeahh.. akhirnya jumpa Mini Windmills ni walaupun sesat hingga ke Valdor, Sungai Bakap. Mini Windmills ni ialah tapak housing developer sedang buat promosi perumahan. Plan selepas habis tournament bowling company nak selfie dengan bebudak tu, sebelum Syafiq balik Shah Alam. 



Under the Windmills poster
Under the Windmills
EcoWorld Gallery



Alkisahnya, masuk tol simpang 4 terus jumpa tempat ni tapi lokasi sebenar kena masuk tol Tambun (U) baru jumpa. Huwaa.. Terima kasih waze membantu kami mencari Jalan Paboi. Dah la aku tak reti jalan seberang perai selatan ni maklum ler tak pernah pi. Pengalaman mengajar erti kesabaran, cari sampai jumpa. Mostly ramai datang sebab nak selfie bukan nak book beli rumah. Kaki selfie 75% Chinese dan 25% Melayu. Meh layan selfie kami ber 3 sampai juling :)



Rasa nak landing tapi waktu ni panas


The Elphin Windmill
Windmill belakang kami ni tak tau nama apa

Elphin Windmill ni banyak orang tua selfie


Ada 6 windmills kesemuanya dan 3 besar sesuai untuk orang dewasa selfie, 3 kecil untuk kanak-kanak. Siap ada kerusi untuk duduk, ada FRU jaga parking dan jalan. Kanak-kanak pon nak bawa balik kipas colourful tapi sayang tak dibenarkan. Kerana tempatnya public, rasanya sampai ke malam orang kaki selfie akan pergi. Hehe...



Windmill mini tak sesuai untuk orang dewasa. Mau jatuh timba orang

Sangat crowded Ecoworld ni

Gadis-gadis memetik dedaun yang tak berapa nak rendang

Ini Syafiq, my nephew bukan boyfie masih single, masih student.
Saja bawak kot2 dia nak buat plan rumah macam kat Belanda nanti. Haha 

Kami ni tengah shooting iklan gigi. Haa.. sengih tak sampai telinga
Darlie, Safi, Colgate

Muka excited dok atas bridge.. Jammed boleh la selfie


p/s: Mini Windmills pun dah buat orang excited. Tak tau ada rezeki ke tak nak p Netherlands. Huuu.. Doakan Ringgit naik :)



13 comments:

husna zahidi said...

nak p tp tak sempat.. jauh sgt.. hahaha..

Siti Nurzafirah said...

seronok.. tak sempat nak pi.. sobbb

Khai♥Rin : anies said...

Best nyerrrr... kalu dkt sure sy terjah

izzeyda said...

cantik kan windmillnya.. tu laa tengok gambar pun tau meriah betoi tempat nih..

zai zamree said...

p hr cuti x best...rmai org sgt2...jenuh tggu nk bgambaq

Farrah MF said...

Syoknya! Feeling2 kat Holland gitu :)

Jari Manis said...

ingat di Europe tadi ishhh

Cik Ash said...

Cantiknya permandangan tu

Dunia Zumal said...

Comel gak windmills tu ^-^

Zie Has said...

syoknya ... feeling-feeling gi eropah gitew :)

Zie Has said...

dekat putrajaya ada gak ... area royal floria, tapi tak meriah macam kat sana windmill dia :)

Fiza Rahman said...

Feeling² kat over the sea gittew ☺

Murni Alysa said...

tak sempat p haritu..huhuhu..harap2 pasni ada lagi

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com