23 Aug 2015

Under The Windmills @ Ecoworld, Simpang Empat, Seberang Perai Selatan

Salam Readers..

Under The Windmill, Ecoworld Gallery | This weekend berjaya jejakkan kaki ke Under the Windmills di Simpang Empat, Seberang Perai Selatan. Yeahh.. akhirnya jumpa Mini Windmills ni walaupun sesat hingga ke Valdor, Sungai Bakap. Mini Windmills ni ialah tapak housing developer sedang buat promosi perumahan. Plan selepas habis tournament bowling company nak selfie dengan bebudak tu, sebelum Syafiq balik Shah Alam. 


Under the Windmills poster

Under the Windmills

EcoWorld Gallery



Alkisahnya, masuk tol simpang 4 terus jumpa tempat ni tapi lokasi sebenar kena masuk tol Tambun (U) baru jumpa. Huwaa.. Terima kasih waze membantu kami mencari Jalan Paboi. Dah la aku tak reti jalan seberang perai selatan ni maklum ler tak pernah pi. Pengalaman mengajar erti kesabaran, cari sampai jumpa. Mostly ramai datang sebab nak selfie bukan nak book beli rumah. Kaki selfie 75% Chinese dan 25% Melayu. Meh layan selfie kami ber 3 sampai juling :)


Rasa nak landing tapi waktu ni panas


The Elphin Windmill

Windmill belakang kami ni tak tau nama apa

Elphin Windmill ni banyak orang tua selfie


Ada 6 windmills kesemuanya dan 3 besar sesuai untuk orang dewasa selfie, 3 kecil untuk kanak-kanak. Siap ada kerusi untuk duduk, ada FRU jaga parking dan jalan. Kanak-kanak pon nak bawa balik kipas colourful tapi sayang tak dibenarkan. Kerana tempatnya public, rasanya sampai ke malam orang kaki selfie akan pergi. Hehe...



Windmill mini tak sesuai untuk orang dewasa. Mau jatuh timba orang

Sangat crowded Ecoworld ni

Gadis-gadis memetik dedaun yang tak berapa nak rendang

Ini Syafiq, my adik angkat bukan boyfie masih single, masih student.
Saja bawak kot2 dia nak buat plan rumah macam kat Belanda nanti. Haha
 

Kami ni tengah shooting iklan gigi. Haa.. sengih tak sampai telinga
Darlie, Safi, Colgate

Muka excited dok atas bridge.. Jammed boleh la selfie


p/s: Mini Windmills pun dah buat orang excited. Tak tau ada rezeki ke tak nak p Netherlands. Huuu.. Doakan Ringgit naik :)

13 comments:

  1. nak p tp tak sempat.. jauh sgt.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. seronok.. tak sempat nak pi.. sobbb

    ReplyDelete
  3. Best nyerrrr... kalu dkt sure sy terjah

    ReplyDelete
  4. cantik kan windmillnya.. tu laa tengok gambar pun tau meriah betoi tempat nih..

    ReplyDelete
  5. p hr cuti x best...rmai org sgt2...jenuh tggu nk bgambaq

    ReplyDelete
  6. Syoknya! Feeling2 kat Holland gitu :)

    ReplyDelete
  7. syoknya ... feeling-feeling gi eropah gitew :)

    ReplyDelete
  8. dekat putrajaya ada gak ... area royal floria, tapi tak meriah macam kat sana windmill dia :)

    ReplyDelete
  9. Feeling² kat over the sea gittew ☺

    ReplyDelete
  10. tak sempat p haritu..huhuhu..harap2 pasni ada lagi

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com