24 March 2016

ESCAPE PENANG - Time To Play : Tubby Racer (Part 6)


Salam Readers..


ESCAPE Penang | ESCAPE ADVENTURE Penang | ESCAPE Penang Time to Play | Part paling best di sini ialah Tubby Racer ! Demi donut ku sanggup bawak naik berkali-kali ekceli 3 kali je. Hehe.. Penat noks. Merasai pengalaman menuruni bukit yang tinggi menaiki tiub getah. Kalau berkumpulan boleh menyambungkan beberapa tiub getah dan sama-sama menjerit sambil turun bukit yang ada 2 jenis iaitu lurus dan bengkang bengkok. Kalau nak lagi best boleh bawa GoPro atau tongkat untuk senang ambil video. Meh layan video kami main berkali-kali :)



Tubby Racer is here

Tubby Racer safety rules

Haaa rasa best ke takut? 

Ambik tiub sendiri dan tarik naik ke atas



Nampak tak Nina dan Zaf sedang mengheret tiub getah. Haaa.. muka serupa apa dah. Untuk kanak-kanak yang berumur 6 tahun keatas saja dibenarkan untuk menunggang tiub getah ini bersendirian manakala untuk kanak-kanak umur 6 tahun kebawah perlu ditemani orang dewasa semasa menaiki tibu getah. Rugi kalau datang sini tak main Tubby Racer.



Turn Nina & Zaf tarik tiub naik atas


Gigih heret tiub getah yang super berat


VIDEO TUBBY RACER
(berkumpulan)



Danish + Hubby Murni + Nina + Zaf




Jangan risau kalau ada tenaga lebih boleh main banyak-banyak kali takda siapa pun akan larang korang bermain. Macam tuan badan sanggup naik banyak kali semata-mata nak dapatkan video yang kekonon menarik malangnya sampai ke sudah bila turun badan asyik ke belakang. Geraaammmm... 



Apa kes naik separuh ni? Haha.. sebab nak dapat angle video punya pasal


VIDEO TUBBY RACER
(seorang diri)


video



Asal turun mesti punggung ke depan dulu. Nyampah mak




GECKO TOWER



Akhir sekali korang wajib naik kesemua block kayu di GECKO TOWER ! Ada 8 blok kayu, boleh pilih ikut kesukaan korang. Yang mana mudah nak panjat atau tak. Sempat cuba 2 blok kayu. Jadilah dari tak panjat langsung. 


Gecko Tower


VIDEO GECKO TOWER


video

video


Gecko Tower best


Bersambung lagi untuk part last dan style berkhemah dalam ESCAPE ! 


5 comments:

nana liena said...

pergh.................................... best kot! teringin pula...agaknya dekat selangor tak ada ke tempat macam ni? (*okay,google..)

Murni Alysa said...

ni dah kira lontar belakang ke aper ni???

Cik Ash said...

nampak nina berani menempuh cabaran kat escape ni

♥TheOnlyFarah♥ said...

syok la dapat melasak kat sini..kak farah mampu tengok jer la..huhuh

dear anies said...

syok nyerrr.... ni yg rs nk terjah penang skrg jg!! ;-)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com