12 March 2014

Wordless Wednesday #10 : Junk Food



Assalammualaikum.



Mak titew cakapkan gemok itu tandanya hati bahagia dan gemok cara sihat amat la penting. Tak boleh selalu sangat makan fast food, junk food, jajan food and etc. Sekarang berat tuan blog dah cukup 50kg, B.M.I pun dah seimbang gituw. Harap2 blog pun tak ikut berat macam tuannya ya. Kesian orang tunggu loading lama sangat. Hehee



Amalkan pemakanan yang sihat ! Mencegah lebih baik dari mengubati ;)




15 comments:

Shark Kay said...

menarik sungguh gambo tu..
baik punya perli tu.

t.a.t.a said...

Kah kah kah. padahal sama je.

Jue Derella said...

Tahniah.. hahaha

Ujie said...

camne berat akak nak turun..tak jaga makan mcm nina. :)

Zizie Zack said...

zizie nak capai 50 jugak.. tapi, hrtu doc kata xpayah.. nak gemuk.. huhuhu..

Fiza Rahman said...

Betul tu. Makan secara sihat.

Nick Nashram said...

gemuk tu tandanya sihat dan bahagia..ok, la tu :)

Khai♥Rin : anies said...

sy bedal je hehehe

Dhia Dirham said...

betul tu mencegah lebih baik dari mengubati (:

syafiqakarim said...

dah dua bulan ni kite amalkan healthy life. hehe. good luckk

Pha Is said...

okay je blog ni. ringan je.. hehhe

stuju dengan gambar tu... bila kita tengok balik apa yg ada dalam junk food tu, macam makanan seimbang la plak.. heheh

Ai Syah said...

aha..ape beza junk food n balanced food dlm gmbr tu..?same je..hehe

yup..jom amalkn makanan seimbang..

Aisy Nasiha said...

Sedang mencuba makan makanan sihat dan ikut sunnah .payah nk buat bila dah terbiasa makan ayam vampur makanan laut dan bawang merah sekali bawang putih

shasha yacob said...

gemuk tanda bahagia kan kak nina. i loike hehe

Yun Sing said...

LOL haha.. kami dah capai 55 kg dah.. kalau boleh nak lari padang hari-hari xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com