26 September 2015

Makan Sedap Di Dave's Deli @ Queensbay Mall, Penang


Salam Readers..

Dave's Deli dan harganya | Ternak lemak di Dave's Deli, Queensbay Mall, Penang | Makan best di Penang semestinya. Dah lama nak try makan di Dave's Deli dan akhirnya terlaksana misi JJCM. Agak perit sebab hampir setengah jam mencari restoran ni, maklum lah dah setahun lebih tak datang QB (Queens Bay). Dulu tempat dating kat sini ler. Eh ter-mention pulak.. Jalan-jalan cari makan selepas makan "Mama-Miya Coconut Ice Cream" :)



Makan sedap di Dave's Deli Queensbay Mall, Penang bersama blogger Yun Sing. Kerlass 


Kecik ja restoran ni, tempat duduk pun terhad. Dave's Deli dekat tepi escalator di tingkat bawah LG. Tapi disini layan diri sendiri okay dan semua makanannya mengenyangkan. Kena simpan space perut kalau nak makan sini. Tak sangka Yun Sing baru first time ke Queensbay Mall dan thanks a lot habiskan makanan kak Nina ! Sayang ketat-ketat. Tak boleh masuk lasagna dengan sos tomatonya yang terlebih banyak. Lain kali kena pilih Hainanese Chicken Chop sebab sosnya sedap.




Yun Sing bersama Yani, my officemate. Selfie dulu sebelum makan !!

Dave's Beef Lasagna (Nina)

Fish N Chips (Yun Sing)

Hainanese Chicken Chop (Yani)

Come Home to Good Food - Dave's Deli says




Boleh klik "Dave's Deli - MENU" untuk lelehkan air liur korang. Haha



Seriously makanannya semua sedap dan dalam quantity yang banyak setanding dengan harga included gst. Ada orang makan hingga licin. Lega hati kak nina sebab tak rugi belanja makan. Hahaha.. Anda boleh meneka siapakah dia, dapat 5 sen? :P



Makan sehingga licin



Harga makan ber 3 di Dave's Deli dan totalnya :


1 Dave's Beef Lasagna - RM 18.49
1 Fish & Chips - RM 18.49
1 Hainanese Chicken Chop - RM 18.49
2 Ice Lemon Tea - RM 10.94
1 Hot Tea Lipton - RM 5.47

SUBTOTAL : RM 71.88
6% GST : RM 4.32

TOTAL : RM 76.20 
*sorang makan RM23.96 (tak mahal pon)



Queensbay Mall dah berubah di 3rd floor !
  

45 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah.. tgk tajuk dave deli terus buka entry ni.. dah lama akak tak ke dave deli.. kalau sini ada di subang perade.. satu masa dulu kemain suka makan, setiap jumaat singgah sb ada potongan harga.. dah lepas tu kurang la.. tp bila tgk gambar nina ni, teringin la pula nk makan.. haha.. sempat jumpa blogger lain pulak yer. Bgus sangat ni

Dunia Zumal said...

Nampak menyelerakan sangat, eh xde cawangan ke kat Perlis ^-^

SalbiahM said...

baru sekali merasa ke Queensbay,masa tu rasanya takde Dave's Deli..oh,tulah Yun Sing ye..comel je orangnya..tak sangka makan banyak..hehe.jangan marah dear,gurau je

❤Kamsiah❤ said...

akak dah lama tak ke QB tu..mau tersesat kalau p...

tiga lalat said...

wahh sedapnyer ;p

Anisyamir Leejo said...

Ya Allah tengok gambar dah terliuq tapi bila tgk harga, mmpu senyum 6 harakat je. uhuhuh

http://anies-msletoes.blogspot.my/2015/10/boat-noodle-lagi.html

Asha Lya said...

Wahhh apasal nmpk sdp sgt ni Nina...lma x singgah cne

Asha Lya said...

Wahhh apasal nmpk sdp sgt ni Nina...lma x singgah cne

tiga lalat said...

rm24 sorg x mahal? aduhaii ;p

Siti Nurzafirah said...

YS first time pi? uish.. macam tak caya tapi serius...

Siti Nurzafirah said...

rindu nak makan DD lagi.. haihhh...

Qaseh Vee said...

meleleh air liur tau ... adeh .

Farah said...

Entri pasal makanan lagi. Ini tidak adil! hahahaa :(

VitaminSuci said...

Bestnya makan. Tengok pinggan pun tau banyakkkknya! Memang sebelum g kena kosongkan perut.

Nor Marshaliza Shaidan said...

Sedapnya...nt kalau ke penang kena jjcm sini...hihi

Murni Alysa said...

sedapnyer..tengok pingan pon liciin!! berbaloi2..

Mizz Aiza said...

Memang berpatutan harganya.. Yang penting sedap..

Farrah MF said...

Beef lasagna tu nampak menarik! :)

Fiza Rahman said...

Alahaiiii nina. Kecur ailio akk nengok. Sedap sgt sebab licin pinggan tu.

Owh...skang dating kat tempat lain yerp ☺

Time Traveller said...

Perghhh makanan mmg mengancam...
Naaib jauh kat penang.. kalau tak mau dah serbu lunch nnti huhuu :D

Khai♥Rin : anies said...

serius...x penah lg mkn kt DD ni...kalau sekadar lalu je mmg kerap laa... harga pun bleh tahan... nmpk sedap ye pun

Mime MF said...

dave deli makanan sedap..tapi harga pun boleh tahan la..tapi takpe sebulan sekali reward diri sendiri apa salahnya! ^^

Zizie Zack said...

pergghhh... seleranya tgk.. kak nina.. mai la turun taiping... bawak geng blogger sekali... hehehehe

Nora Karim said...

wah.... telan ailio tgk makanan2 tu... lama dah tak smpi penang...

el said...

mmg sedap kat DD ni
lama x mkn situ..apakata pasni banjer k.el plak hehe

Siti Yang Menaip said...

Kak Nina ooo Kak Nina.. bile nak banje itew >.<

Nick Nashram said...

sedapnye tengok menu..kita makan nasi putih dengan gulai daging je..huhu

Pha Is said...

untung lerr... bleh keluar dgn yung sing.. hehehe

hana hadi said...

Jarang makan kat queensbay. Kalau Penang nasi kandar ja tempat dituju hehe

LYAfrina said...

sedapnya.. harga pon ok-ok jer.. xdelah terlajak mahal..xdelah murah sgt2.. sesekali ok lah

izzeyda said...

lama tak ke Queensbay nih..

izzeyda said...

pinggan Yun Sing betul tak?

Zie Azi said...

lama rasanya xmai penang, banyak perubahan agaknya kan..
hihii

Mummy Julia said...

Adehhh sedapnya... Terliuq dibuatnya..

Mummy ronda2 dr Blog "Buat Wanita " :)

♥TheOnlyFarah♥ said...

Tudia licin merelit pinggan...hehehe

Zie Has said...

sedapnya ... harga pun not bad :)

Zie Has said...

dah lama tak makan kat restoran gini ni sejak anak ramai ... anak asyik bising ajer time makan, malu kat orang-orang kaya yang makan kat situ ;p

Macy Humaira said...

sedappppnyaa... macy memang suka western.. and..... ada plan nak naik train ke penang.. nnti boleh cari. hiks

Mummy Julia said...

Waweee sedapnya... yum yum!

Bunda_nora said...

sedapnyer....
salam singgah dari bunda...

el said...

mai sini plak..kali kedua
gigih nak komen hahaha

x p p lagi DD ni
dok teringin sgt
dekat ngan umah je pun
hahaha

el said...

last pi sini ms anak 3 kut..xigt alaaaaaaaaa haha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
sajaaaaaaaaaaaaa ja kaaaaaannnn
nak dave's sob3

el said...

tgh lapo ni nina...tgu laki balik ngaji
haiiii hujan plak..gigil tgk makanan tu

zai zamree said...

Mkn lg???untung la mkn byk tp x bsaq

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com