24 Sept 2015

Mama-Miya Coconut Ice Cream @ Georgetown, Penang


Salam Readers..

Pekena Mama-Miya Coconut Ice Cream, George Town, Penang dengan cuaca yang bebas dari jerebu sangat awesome ! Dengan terik mentari dan angin sepoi-sepoi bahasa. Walaupun coconut ice cream originated from Thailand tapi Malaysia punya sedap juga. Habiskan cuti raya Aidiladha bersama officemate dan blogger dalam misi FOOD HUNTING atau Yun Sing cakap "Jalan-Jalan Cari Pasal" . Kak Nina sibuk drive dia sibuk update entry. Nak kena babap budak ni ! Hehe *miss you 



Menunggu dengan perasaan tak sabaq
Mama-Miya Coconut Ice Cream, George Town, Penang ! Yummy



George Town, Penang tempat pelancongan popular terutama mural arts. Kalau naik basikal mencari setiap lukisan di street art jangan lupa singgah Mama-Miya Coconut Ice Cream, tak jauh dari Armenian Street yang popular dengan "Little Children on a Bicycle" mural. Boleh basahkan tekak korang di sini. Recommended :) Terletak di Lebuh Pantai dengan harga yang berpatutan cuma semangkuk kelapa hanya RM 7.00 percuma air kelapa.



Selfie tak sudah sementara ice cream tak cair lagi. Hehe

Nampak tak Yun Sing dah start makan. Haha

Gadis Munge


Mama-Miya Coconut Ice Cream

Address : 143, Lebuh Pantai, George Town, Penang, Malaysia
Tel : +6010-604 4222
Operation Hours : Daily 10am - 7pm


33 comments:

  1. Ishh, bilalah nak dapat peluang makan ais krim ni. Asyik baca entri orang je. Entri kak Nina ni entri ke berapa entah yang saya baca pasal ais krim ni T_____________T

    ReplyDelete
  2. amboii kemain korang eak..sedap tu coconut ice cream tu

    ReplyDelete
  3. wahh sedapnyer eskrem tuuuu ;p

    ReplyDelete
  4. enth bila lah dpt jumpa hangpa.. dlm group whatsapp pun yui xaktif.huhuuh

    ReplyDelete
  5. hehe. siap bunga-bunga cinta lagi dekat situ yer :D
    hi nina ;) lama PG tak datang sini kan.
    singgah terus menabung la kat sini :)

    ReplyDelete
  6. Berkeroncong perut akak bila nampak aiskrim kelapa.Akak malas nak ke belah sana nun..nak merentas jambatan adoi..letih..

    ReplyDelete
  7. huih.. sedapnya.. dah lama xpekena aiskrim "pelik2".. hehehe

    ReplyDelete
  8. Sedapnya...nt kalau ke penang nak g cari lah

    ReplyDelete
  9. Best mkn nina x ingat kak ekin mkn ice cream ni

    ReplyDelete
  10. wowwww macam sedap macam best je haaaa. balik penang boleh food hunting pulak nanti ekekeke

    ReplyDelete
  11. weeeeh bila keluar ngn YunSing ni ? wooooo..
    itew ajak dating x sudi.. huaaa sob sob..

    ReplyDelete
  12. klu mai pinang , rujuk sini je lah nak cari mkn ...

    ReplyDelete
  13. Sedap ni pekena aiskrim kelapa time petang-petang, dok chit chat, gosip2 sikit ;)

    ReplyDelete
  14. Eskem...sedapnya. Bila lah bley gi penang nih.

    ReplyDelete
  15. Waaa... sedap tu.. coconut ice cream.. insyallah kalau ke utara boleh singgah rasa :D

    ReplyDelete
  16. semakin kreatif org sekarang...mcm2 jenis mknn

    ReplyDelete
  17. dah lama tengok org update pasal coconut aiskrim ni..takpa2..kena p terjah jugak ni nanti..;p

    ReplyDelete
  18. pergh....mmg tak tertahan ailio ni meleleh... aduhai... jauh puak tu di penang... uhuhuhu

    ReplyDelete
  19. ritu k.el pi art street mmg jumpa lah mama miya ice cream coconut ni
    tp tgk org yg jual tu cino..n yg rmi beli pun cino
    asben pandang sinis je kt k.el..terus k.el wat u-trun hahaha

    ReplyDelete
  20. mcm2 revolusi makanan sekarang ye

    ReplyDelete
  21. sedapnya aiskrim.. tapi kena pantang dulu memandangkan batuk dan suara menghilang..

    ReplyDelete
  22. sedapnya coconut ice cream ni.anyway zie jalan2 sini

    http://jepunmari2.blogspot.my/

    ReplyDelete
  23. sedapnya ... terliur tengok tau :)~

    ReplyDelete
  24. tapi kan ... comel sangat ice cream tu, rasa sayang nak makan :)

    ReplyDelete
  25. nti nak pi makan eskem cenggini kat gurney plaza ari tu

    ReplyDelete
  26. lau buat sendiri ok kut
    pi cari tempurung nyok..pas2 letak aiskem haha

    ReplyDelete
  27. k.el ngan anak2..sllu mkn eskem 30..eskem milo malaysia tu..sedap sgt

    ReplyDelete
  28. pagi2 mai sini nak makan eskem le pulak
    ok jap nak pi 7E ni kbai

    ReplyDelete
  29. Assalam nina,
    amboooiihhhh tak sabor nak babab gadis munge itu :P

    ReplyDelete
  30. Yg ni smlm akak lalu.akak n kwn sesat cari parking... hihihi

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com