26 Sept 2015

Makan Sedap Di Daves Deli Queensbay Mall, Penang

Salam Readers..

Dave's Deli dan harganya | Ternak lemak di Dave's Deli, Queensbay Mall, Penang | Makan best di Penang semestinya. Dah lama nak try makan di Dave's Deli dan akhirnya terlaksana misi JJCM. Agak perit sebab hampir setengah jam mencari restoran ni, maklum lah dah setahun lebih tak datang QB (Queens Bay). Dulu tempat dating kat sini ler. Eh ter-mention pulak.. Jalan-jalan cari makan selepas makan "Mama-Miya Coconut Ice Cream" :)


Makan sedap di Dave's Deli Queensbay Mall, Penang bersama blogger Yun Sing. Kerlass 


Kecik ja restoran ni, tempat duduk pun terhad. Dave's Deli dekat tepi escalator di tingkat bawah LG. Tapi disini layan diri sendiri okay dan semua makanannya mengenyangkan. Kena simpan space perut kalau nak makan sini. Tak sangka Yun Sing baru first time ke Queensbay Mall dan thanks a lot habiskan makanan kak Nina ! Sayang ketat-ketat. Tak boleh masuk lasagna dengan sos tomatonya yang terlebih banyak. Lain kali kena pilih Hainanese Chicken Chop sebab sosnya sedap.


Yun Sing bersama Yani, my officemate. Selfie dulu sebelum makan !!

Dave's Beef Lasagna (Nina)

Fish N Chips (Yun Sing)

Hainanese Chicken Chop (Yani)

Come Home to Good Food - Dave's Deli says



Seriously makanannya semua sedap dan dalam quantity yang banyak setanding dengan harga included gst. Ada orang makan hingga licin. Lega hati kak nina sebab tak rugi belanja makan. Hahaha.. Anda boleh meneka siapakah dia, dapat 5 sen? :P


Makan sehingga licin



Harga makan ber 3 di Dave's Deli dan totalnya :

1 Dave's Beef Lasagna - RM 18.49
1 Fish & Chips - RM 18.49
1 Hainanese Chicken Chop - RM 18.49
2 Ice Lemon Tea - RM 10.94
1 Hot Tea Lipton - RM 5.47

SUBTOTAL : RM 71.88
6% GST : RM 4.32

TOTAL : RM 76.20 
*sorang makan RM23.96 (tak mahal pon)



Queensbay Mall dah berubah di 3rd floor !
  

45 comments:

  1. Wah.. tgk tajuk dave deli terus buka entry ni.. dah lama akak tak ke dave deli.. kalau sini ada di subang perade.. satu masa dulu kemain suka makan, setiap jumaat singgah sb ada potongan harga.. dah lepas tu kurang la.. tp bila tgk gambar nina ni, teringin la pula nk makan.. haha.. sempat jumpa blogger lain pulak yer. Bgus sangat ni

    ReplyDelete
  2. Nampak menyelerakan sangat, eh xde cawangan ke kat Perlis ^-^

    ReplyDelete
  3. baru sekali merasa ke Queensbay,masa tu rasanya takde Dave's Deli..oh,tulah Yun Sing ye..comel je orangnya..tak sangka makan banyak..hehe.jangan marah dear,gurau je

    ReplyDelete
  4. akak dah lama tak ke QB tu..mau tersesat kalau p...

    ReplyDelete
  5. Ya Allah tengok gambar dah terliuq tapi bila tgk harga, mmpu senyum 6 harakat je. uhuhuh

    http://anies-msletoes.blogspot.my/2015/10/boat-noodle-lagi.html

    ReplyDelete
  6. Wahhh apasal nmpk sdp sgt ni Nina...lma x singgah cne

    ReplyDelete
  7. Wahhh apasal nmpk sdp sgt ni Nina...lma x singgah cne

    ReplyDelete
  8. rm24 sorg x mahal? aduhaii ;p

    ReplyDelete
  9. YS first time pi? uish.. macam tak caya tapi serius...

    ReplyDelete
  10. rindu nak makan DD lagi.. haihhh...

    ReplyDelete
  11. meleleh air liur tau ... adeh .

    ReplyDelete
  12. Entri pasal makanan lagi. Ini tidak adil! hahahaa :(

    ReplyDelete
  13. Bestnya makan. Tengok pinggan pun tau banyakkkknya! Memang sebelum g kena kosongkan perut.

    ReplyDelete
  14. Sedapnya...nt kalau ke penang kena jjcm sini...hihi

    ReplyDelete
  15. sedapnyer..tengok pingan pon liciin!! berbaloi2..

    ReplyDelete
  16. Memang berpatutan harganya.. Yang penting sedap..

    ReplyDelete
  17. Beef lasagna tu nampak menarik! :)

    ReplyDelete
  18. Alahaiiii nina. Kecur ailio akk nengok. Sedap sgt sebab licin pinggan tu.

    Owh...skang dating kat tempat lain yerp ☺

    ReplyDelete
  19. Perghhh makanan mmg mengancam...
    Naaib jauh kat penang.. kalau tak mau dah serbu lunch nnti huhuu :D

    ReplyDelete
  20. serius...x penah lg mkn kt DD ni...kalau sekadar lalu je mmg kerap laa... harga pun bleh tahan... nmpk sedap ye pun

    ReplyDelete
  21. dave deli makanan sedap..tapi harga pun boleh tahan la..tapi takpe sebulan sekali reward diri sendiri apa salahnya! ^^

    ReplyDelete
  22. pergghhh... seleranya tgk.. kak nina.. mai la turun taiping... bawak geng blogger sekali... hehehehe

    ReplyDelete
  23. wah.... telan ailio tgk makanan2 tu... lama dah tak smpi penang...

    ReplyDelete
  24. mmg sedap kat DD ni
    lama x mkn situ..apakata pasni banjer k.el plak hehe

    ReplyDelete
  25. Kak Nina ooo Kak Nina.. bile nak banje itew >.<

    ReplyDelete
  26. sedapnye tengok menu..kita makan nasi putih dengan gulai daging je..huhu

    ReplyDelete
  27. untung lerr... bleh keluar dgn yung sing.. hehehe

    ReplyDelete
  28. Jarang makan kat queensbay. Kalau Penang nasi kandar ja tempat dituju hehe

    ReplyDelete
  29. sedapnya.. harga pon ok-ok jer.. xdelah terlajak mahal..xdelah murah sgt2.. sesekali ok lah

    ReplyDelete
  30. lama rasanya xmai penang, banyak perubahan agaknya kan..
    hihii

    ReplyDelete
  31. Adehhh sedapnya... Terliuq dibuatnya..

    Mummy ronda2 dr Blog "Buat Wanita " :)

    ReplyDelete
  32. Tudia licin merelit pinggan...hehehe

    ReplyDelete
  33. sedapnya ... harga pun not bad :)

    ReplyDelete
  34. dah lama tak makan kat restoran gini ni sejak anak ramai ... anak asyik bising ajer time makan, malu kat orang-orang kaya yang makan kat situ ;p

    ReplyDelete
  35. sedappppnyaa... macy memang suka western.. and..... ada plan nak naik train ke penang.. nnti boleh cari. hiks

    ReplyDelete
  36. sedapnyer....
    salam singgah dari bunda...

    ReplyDelete
  37. mai sini plak..kali kedua
    gigih nak komen hahaha

    x p p lagi DD ni
    dok teringin sgt
    dekat ngan umah je pun
    hahaha

    ReplyDelete
  38. last pi sini ms anak 3 kut..xigt alaaaaaaaaa haha

    ReplyDelete
  39. Assalam nina,
    sajaaaaaaaaaaaaa ja kaaaaaannnn
    nak dave's sob3

    ReplyDelete
  40. tgh lapo ni nina...tgu laki balik ngaji
    haiiii hujan plak..gigil tgk makanan tu

    ReplyDelete
  41. Mkn lg???untung la mkn byk tp x bsaq

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com