12 Sept 2015

Cool Ghost Museum Kini Di Penang

Salam Readers..

Cool Ghost Museum tempat tarikan terbaru dan best di Penang. Peminat hantu? berminat dengan hantu atau pemburu hantu kini boleh buat research pasal hantu di Cool Ghost Museum. Tempat untuk melihat dan merasai kepercayaan masyarakat tentang hantu. Sebelum masuk mesti rasa takut tapi bila berada di dalam selfie sakan sampai rasa tak mau keluar. Haha


JANGAN BACA PADA WAKTU MALAM JIKA ANDA SEORANG YANG PENAKUT ! 


Cool Ghost Museum Entrance


Belum cuba belum tahu apa yang ada di dalam. Muzium ini tak seperti rumah hantu, tak menyeramkan selepas korang masuk dalam ni. Ada banyak hantu versi Melayu, Cina, Jepun dan Eropah. Peluang kecemasan keemasan kerana pihak muzium menjemput geng #bloggerutara untuk meneroka keseronokkan di Ghost Museum. Percaya lah bulu roma takkan berdiri dengan adanya tour guide seperti Encik Rizal *promote


Cool Ghost Museum

57, Lebuh Melayu, 10010 Georgetown, Penang
*10 minit dari Komtar

Bayaran masuk Cool Ghost Museum

Bayaran yang dikenakan (MyKad) :

Dewasa : RM18
Kanak-kanak 7 tahun ke atas : RM8
Warga Emas : RM8
Pelajar : RM10
Kanak-kanak 7 tahun ke bawah : PERCUMA


Mumia

Bersama tour guide kami Encik Rizal. Memang sporting habis layan kami

Hantu Penangal. Pernah nampak jadi memang masih wujud lagi penangal ni

Hebat tandas Cleopatra

Cleopatra Made in Penang, Malaysia *bajet

Tengkorak di lantai. Fuhh

Tengkorak ni sengih kat aku. Gigi siapa lagi cantik? Hihihihi

Firaun mesti ada kala jengking tak dapat dipisahkan



Di Cool Ghost Museum, korang boleh memilih untuk berselfie dengan hantu dan costum yang disediakan seperti Dracula, Mumia / Firaun / Cleopatra dan juga Holloween / Witch. Boleh juga tengok hantu masyarakat Melayu seperti orang minyak, pontianak, langsuir, toyol, penangal dan banyak lagi.


Jadi apa tunggu lagi, musim cuti sekolah nanti boleh berkunjung ke Ghost Museum dan banyak lagi muzium yang menarik di Pulau Pinang. Jadi boleh masukkan nama muzium ini dalam list cuti-cuti korang nanti. 


Abaikan muka tahan berak tu

Vampire cute? Haha

Do you miss me Mr. D

Tak sure hantu apa tapi memang takut tengok mata Arz

Hantu Jepun kini di Malaysia. CP memang dah tumbuh rambut baru. Haha

Halloween. Pumpkin everywhere



Terima kasih tak terhingga buat pihak pengurusan Ghost Museum kerana sudi menjemput #bloggerutara untuk meriahkan muzium mereka. Kita boleh melihat dan mengetahui tentang hantu tetapi untuk mempercayai tidak sama sekali. Terpulang kepada individu. Buat kami semua, Alhamdulillah tiada kes histeria ataupun mengigau.  


Nampak muka-muka ceria selepas sesi melawat hantu. Hehe

#bloggerutara happening

Kami sudah, anda bila lagi? 

29 comments:

  1. Seronok juga berkenal-kenalan dengan hantu2 ni..sporting plok tu hantu2 ni

    ReplyDelete
  2. sonoknyer dlm ketakutan., smpi terberak2 gituu ;p

    ReplyDelete
  3. alamak terbaca di pagi hari pula.. hehe..
    boleh tahan tmpt tu mesti seram kan..

    Blogwalking sini..

    Blogahbar

    ReplyDelete
  4. Saya, insya Allah bila ada peluang. hahahaha :D

    ReplyDelete
  5. waaa....kena masuk time siang2 la kalau cenggitu...ngeri...dan seram heheheh

    ReplyDelete
  6. sapa pompuan yg pegang watak anna tu?

    ReplyDelete
  7. pernah nampak penanggal..?? euuw ~ scary...

    ReplyDelete
  8. bestnyeeee...tp takut la nk masuk...hihihi

    ReplyDelete
  9. kalau bawak anak2 kecik..sure menjerit2 ketakutan...

    ReplyDelete
  10. Hoho..penang! Mu tunggu cek balik..hehe..

    ReplyDelete
  11. Rindunyaaa nk masuk rumah hantu.. Kene g penang nih hehehe

    ReplyDelete
  12. Best la muzium hantu ni. Hahaha muka tahan berak tu memang kelakar :)

    ReplyDelete
  13. Memang mata arz nampak menyerangkan tu

    ReplyDelete
  14. memang menarik....best kalau mai dengan kawan-kawan ni

    ReplyDelete
  15. nina pernah nampak penanggal??????

    ce cite ce cite

    ReplyDelete
  16. xmooooooooooooo masuk hahaha.. nasib ceq tak join hampa.. ahahha..

    ReplyDelete
  17. Seramnya.. Tapi kalau pergi ramai-ramai macam tu ok la juga lot..

    ReplyDelete
  18. Alaaaa,...ingatkan hantu jenis yang mengejutan orang tu...hehehe...

    Nasib baca time siang ☺

    ReplyDelete
  19. tangan sapa yg tertinggal tuuuuu

    ReplyDelete
  20. bestnya la, tengok pun dah rasa best ... kalau dekat ni nak juga masuk :)

    ReplyDelete
  21. eh chop. kalau dekat pun belum tentu dapat masuk ... anak-anak kecil lagi ni, mau ngigau tiap malam ;)

    ReplyDelete
  22. eh k.el x komen lagi eh kt sini

    ReplyDelete
  23. hahah kita pun dh jadi hantu dlm tu hahaha

    ReplyDelete
  24. best jumpa hangpa semua
    this is my 1st jumpa korg hahaha

    ReplyDelete
  25. nina nape x bw balik hantu rmbut nak tumbuh tu wakakakakaka

    ReplyDelete
  26. sebenaq tu museum ja kan..bkn rumah hantu
    sbb x dengaq suara hantu pun duk ngelai
    suara kita ja dlm tu hahahaha

    ReplyDelete
  27. Arz dh kena rasuk lettew......*_^

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com