12 January 2014

Weekend Ialah Masa Untuk Bershopping!

Assalammualaikum.


Hari minggu datang lagi dan menjadi hari yang ditunggu-tunggu untuk terapi minda, mata dan kaki. Sebabnya dapat bershopping sempena Chinese New Year dan menternak lemak. Ngeh.. ngeh. Segala yang diidamkan telah pun tertunai. Sebelum shopping, benda pertama yang kena buat ialah bawa duit yang cukup dan listkan barang atau makanan yang nak dimakan a.k.a ternak lemak.


Sayangnya this week tak dapat cuci mata tengok movie Hercules. Why lambat sangat masuk TGV dan paling suka hati bila berat badanku sudah naik 48.2 kg! Yeayy.. Lemak berkrim disukai ramai.



Bebola cheese dah jadi beku. tak shedap ! T___T



Sampai saja Aeon Seberang Perai City terus cari makan. Harus lah ternak lemak dulu baru boleh berjalan sakan. Tekak teringin nak rasa bebola cheese KFC tu. Kena makan panas2 tapi kan time makan bebola tu tak panas pun. Oke takmo makan dah. Herher.. 






Lepas tu bermula operasi mencari sweater si Ella. Payah juga nak cari baju kecik molek macam dia. Aku nak cari jaket jean sampai ke sudah tak dapat. Semuanya dah habis. Sob.. sob. Ladies kalau tak masuk Watsons memang tak sah. Dah tu nak buat kad borang habis. Jadi lepas geram dengan makang lagi. Nak makan di Black Canyon, restoran full pulak. Last2 masuk Old Town. Janji ada logo HALAL besaq punya. Hee.. 









Menikmati Nasi Ayam BBQ bersama Hot Chocolate. Nyumm2.. Memandangkan Ella tak pernah masuk OTWC jadi aku belanja dia makan roti aiskrim. Hoho.. Dah puas makan shopping jajan pulak. Aku mencari roti paratha segera untuk dibuat breakfast di opis nanti dan mengganti semula swingam Tayalan. Ish2.. kerja nak mengunyah saja mulut ni walau dimana pun berada :)










Muka macam samseng kampung dusun. Wakaka


Lastly sebelum balik, singgah tapau Starbucks. Baruku tahu kad diskaun tu lebih kurang macam Touch N Go je. Nanti lah next entri. Tak dapat nak bw malam ni. Esok kerja.. Selamat malam semua. Hihi

16 comments:

Kathy R'bain said...

wah..makan2,jalan2,shopping2..

Akeyla Azmi said...

wah wah wah sakan gila kak mads harini piwittt huhuhu
<3333
starbucks?
wahh belanja qilaaa T_T

Annyss Aleeya said...

mkn + shopping. this is gegurls. haha.

NinaAz said...

48kg tu my dream weight. Bestnyaa

Aisy Nasiha said...

Eh ada juga yg seronok berat badan naik.. haha.. takpe2.. dah cita2 gitu..enjoylah ya...

makan sedap nampaknya tu.. tapi tak sedao ke bebola KFC tu?

Fiza Rahman said...

Dah lama tak mkn kat OT. Sedap lah plak tgk KFC tu.

ALMARI BAJU AISYAH said...

Takleh jadi samseng nina..tak cukup berat!:D

Liza Licha said...

wah.. best jln2. hehe. licha every weeknd balik kampung. tu yg xd kat kl tu

Puan Gojes said...

hehe. samsen kampung dusun da kenyang aper nina :D
PG singgah melawat, sesambil isi tabung nina sini :D

munna said...

Old town & kfc.... Lamanya kak munna dah tak pergi makan kat situ....

Pha Is said...

saya kalau wekkend, rehat kat rumah je.. malas nk keluar.. heheh

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. sedapnya makan-makan.. :D

Azlan Strider said...

wahh...berjalan jalan tak hajak..hahaha..anyway, chinese new year punya sale dah start ker???hehehe

Regards,
-Strider-

Wirda Amir said...

Shopping memang terapi terbaik utk wanita...hahaha....

asha hana said...

sedapnya kepci tu. haha

Yun Sing said...

Aik? :0 Kenapa Kampung Dusun? Kampung Pisang xleh erk? :3

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com