5 January 2014

Biodata Keith Foo Hero Drama Ariana Rose

Assalammualaikum.


First! Kenapa aku buat entri pasal dia? Sebab dah addict dengan Ariana Rose. Sejak tengok lakonan Keith dalam drama Love You Mr Arrogant sebagai sepupu kepada Irham dan "Dalam Setiap Sujud" pula dia berlakon sebagai lelaki Indon yang mencintai Nur Fathia. Memang ada chemistry mereka berdua ni. Status agamanya ialah Kristian dan salute sebab drama DSS dan Ariana Rose dia berlakon sebagai orang Islam, bersolat dan baca Al-Quran.


Walaupun dah 10 tahun menetap di Indonesia dan berlakon di sana. Tujuan utama Keith pulang ke Malaysia sebab mahu meluangkan masa bersama ibu dan ayahnya yang semakin tua tambahan pula dia sudah putus cinta dengan Tyas Mirasih. Muka awek barunya ada iras2 Tania Hudson iaitu adik Natasha Hudson kan2?




Opss.. Dah berpunya. Haha

Cantikkan awek Keith.. Kacukan Cina dan Inggeris


Semart kan! Hihi



Biodata :


Nama Penuh : Foo Chuan Chin


Nama Panggilan : Keith Foo atau KF


Asal : Gemas, Negeri Sembilan


Tarikh Lahir : 6 Januari 1983 (31 Tahun)


Warganegara : Malaysia


Kacukan : Cina (Bapa) + India (Ibu)


Agama : Kristian


Pertuturan : Chinese (Mandarin, Hailam & Cantonese), Tamil, Malay, English dan Indonesia


Kekasih : Kim Raymond


Kerjaya : Model & Pelakon


Populariti : Indonesia & Malaysia


Profil Rasmi Instagram : http://instagram.com/keithfoo

Profil Rasmi Twitter :  https://twitter.com/keithfoo83


Sinetron : Mati Suri, Paku Kuntilanak (2009), Bidadari Jakarta, Pengantin Pantai Biru, Cinta & Anugerah, Sinar (2010), Akibat Pergaulan Bebas 2, X - The Last Moment (2011), Hantu Budeg, Perempuan Di Rumah Angker (2012).


Drama : Dalam Setiap Sujud (TV9), Jodoh Itu Milik Kita (Mustika Astro), Love You Mr Arrogant & Ariana Rose (TV3).



Dari kecil Keith ramai kawan melayu. Sebab itu dia dah terbiasa dengan cara hidup orang melayu dan tak salah kalau dia nak berlakon sebagai orang Islam dalam drama. Semoga suatu hari nanti dia diberi hidayah untuk memeluk agama Islam. Siapa tahu..



Hensemnyaaaa



Scene majlis nikah di rumah Ariana

30 comments:

  1. ahahaha. umi suka betul dgn dia xD
    Huhu. Hm hopefully dia muslim lah ihihihi <3
    encem!!

    ReplyDelete
  2. hoho hemsem betoi dia ni..hihi:P

    ReplyDelete
  3. Wah..dia ni pelakon dah lama rupanya. Akak ingat pelakon baru.. hensem..

    ReplyDelete
  4. Kacak jgk ni..tak tgk lagi ceta ni..asyik keje je..huhu

    ReplyDelete
  5. Wah saya baru tahu info ini mizz... :)

    ReplyDelete
  6. Ohooo... aku pun melayan juga drama ini. Kakakaka

    ReplyDelete
  7. fenomena baru melanda..! dia ni chindian. bapa chinese, mak indian. sayangnya dah ada gf (macamlah boleh dapat dia..hahhaha)...kim raymond kalau tak silap nama gf dia. apa pun...dia berlakon memang best. start minat dia masa dia berlakon salah satu drama dengan erra fazira.

    ReplyDelete
  8. hensem kan laki nihhh *cair*

    ReplyDelete
  9. Lorrr...dia ni islam ke idak....pelik jer nama....

    ReplyDelete
  10. Not bad !!!! Belum berkesempatan tengok cerita ni..tapi ramai yang sukakan nina!!!

    ReplyDelete
  11. Not bad !!!! Belum berkesempatan tengok cerita ni..tapi ramai yang sukakan nina!!!

    ReplyDelete
  12. nama cina..tapi dia islam ker??tak pernah tau plak pasal pelakon nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. ohh. cina rupanya.. hihi. licha tak tengok TV. so mmg x up to date sangat lah

    ReplyDelete
  14. tak sempat nk menonton..

    ni mesti peminat setia

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum dik. lama akak tak singgah sini. sihat ke? akak ingat pelakon ni orang indon. hahahaha

    ReplyDelete
  16. Makin femes dia ni kan..ada bakat confirm berjaya

    ReplyDelete
  17. adoiii ... kacaknya ! tak berani ada bf kacak . nanti jiwa kacau jer ... hik hik hik .

    ReplyDelete
  18. pernah berlakon denga dewi persik..

    ReplyDelete
  19. Ingatkan dia melayu tau. RUpanya chinese guy. Dah terjebak ngan AR juga.

    ReplyDelete
  20. okey, tak mau cakap apa. ngangaaaa ja nengok gambaq hehe :)

    ReplyDelete
  21. Kisahnya...akak jarang sgt tgk drama tp sesekali tgk,rasa2nya asyik muka dia je yg berlakon....

    ReplyDelete
  22. handsome kan...tgk ariana rose..dgn tak sabar kisah sepenuhnya...google kat internet cr novel dia..

    ReplyDelete
  23. Laaaaa....cina ke...mcm melayu yek nina...

    ReplyDelete
  24. Hahaha.. Ramainya ingat dia tu Melayu rupanya Cina WAKAKAKAKAKA xD *gelak guling-guling macam orang tak betul*

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com