19 Apr 2013

Lunch at Aida's Cafe Bertam, Kepala Batas

Assalammualaikum.


Selamat malam semua. Harini baru ada masa sekejap nak update entry lunch di Aida's Cafe, Bertam, Kepala Batas. Itu pun memberi laluan kepada iklan sebelum tengok Sebenarnya Saya Isteri Dia. Semalam lagi shekali aku dapat makan free. Yeayy.. Seronoknya lunch bersama staf-staf. Terima kasih kepada Cik Othman yang bakal bersara hujung bulan nie. Kira buat farewell. Baik orangnya dan aku anggap dia tak ubah seperti bapa sendiri. Mulanya segan nak ikut bila semua sibuk call cafe tu, book makanan. Yelah, aku cuma budak praktikal dan macam tak best kalau join tanpa dijemput. Last-last kak Faizah paksa jugak ikut, rupanya dorang dah book untuk aku. Time tu Kak Waha tak mai keja jadi tersangat rugi dan petang tadi kat opis kami asyik tayang gambar makanan kat dia. Hahaa, jahat bukan. 



Makanannya boleh tahan sedap dan paling penting halal. Harga pulak, kami makan seramai 16 orang dan harganya dalam RM 180++ begitu yang tercatit dalam resit, sepatutnya harga dalam 200 lebih tapi disebabkan salah sorang kak staf berjiran dengan tauke cafe jadi boleh dapat diskaun dan lebih lauk. Hihi. Terletak di Kiosk Bertam Kepala Batas, Seberang Perai Utara mesti hampa tau cafe nie. Sesapa kat area utara meh bawak family makan kat sini. Promote sikit :)



Jus oren yang diperah bersama pati.. fuhhh 

Jemput makan

Sebelum makan kita snap gambar dulu..

Ikan siakap masak masam manis


Daging masak merah
Yummy! Sayur campur

Tomyamnya yang marvelles
My Fav! sayur kailan masak ikan masin

Kak cik sampai sinting lengan baju.. hehe

Asal muka aku pelik nie? Haha

Selamat bersara Encik Othman

49 comments:

  1. sedapnyer ikan siakap tu..nyam..

    ReplyDelete
  2. masyaAllah, murahnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... dah la makanan2nya sedap2... huaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnya /..manarik perhatian makanan tersebut

    ReplyDelete
  4. emm kat sini lagi makanan yg menyelerakan...siakap tu?

    ReplyDelete
  5. Amanina..awat mai show x tegoq abg K ?

    ReplyDelete
  6. Wahhh all the dishes nampak sangat menyelerakan, RM180 utk berapa org makan tu eh?

    ReplyDelete
  7. sedapnya menu2 dia tu..
    bestkan dapat makan ramai2 dan paling best free..hehe..beruntung Amanina..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap2.. hehe. Rezeki jgn ditolak, dh ada org nk belanja :)

      Delete
  8. hari2 makan macam ni boleh jadi bulat rasanya .. hehe :)

    ReplyDelete
  9. follower 272..tq follow blog iqmar...

    ReplyDelete
  10. ya allah... meleleh air liur ni.... paling tal tahan ikan siakap masam manis tu... dah la kegemaran deno! haish! sedap3!

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum lyna....wah sedapnya mmg menyelerakan bila tengok...:)

    ReplyDelete
  12. siakap sweet sour, daging masak merah, tomyam..feveret tu..bila mkn mlm selalu order menu ni masa kt kedah dulu :)

    ReplyDelete
  13. salam terima kasih follow blog saya...
    makanan semuanya hemmm sedap2

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum ... wah ! meleleh air liur tgk lauk pauk tuh . lagi meleleh bila dapat mkn free gitu ... heheheeee

    ReplyDelete
  15. wah, macam best ja tempat ni... anna nak kena g ni..
    btw, anna pon org penang jugak..
    blah gtown.. hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best.. pi jangan tak pi
      ohh.. boleh la mai mkn sini. hihihi

      Delete
  16. wow sedapnya ikan & kailan tu!! rm180 untuk 16 orang kira ok la kan? :) seberang perai kat penang ke? HEHEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kot.. sgt berpatutan dan mkn pun ramai :)
      Yup, kat penang

      Delete
  17. jalan2 cari makan..ahaha..indahnya hidup kalau dapat makan2 macam kat atas tu..huhu..

    btw dlu nina punya blog full pink ka???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha.. jln2 cari mkn. indah cuma sekali saja. Hehe
      yup, macam mana tau nie..

      Delete
  18. Meriahnya. Best klo ada org belanja kan. Lapar plak tgk lauk pauk tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriah sgt.. Hehe, itu yg best ada org belanja

      Delete
  19. pergh!!! meriah dgn org dan juga lauk pauk......sodap!!!

    ReplyDelete
  20. Waa.. sedapnya.. ada orang belanja laa.. haha

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com