15 November 2015

Makan-Makan @ Restoran Kapitan, George Town


Salam Readers..


Makan sedap di Restoran Kapitan, Georgetown | Cerita bertarikh 8 Nov tau tak. Cerita basi beberapa minggu lepas dan baru ada masa nak publish. Hehe.. Ampun ibu-ibu adik-adik di luar sana. Hari ahad yang ceria buat kami berdua sebab dapat luangkan masa JJCM dan wayang dalam 1 hari. So sweet akak Nina sekarang ni. Haha



Restoran Kapitan, Georgetown, Penang



Restoran Kapitan antara restoran Nasi Briyani yang popular dan sedap di Pulau Pinang. Restoran Kapitan terletak berdekatan dengan Masjid Kapitan Keling, berada di sebelah kanan traffic light saja. Restoran yang terkenal dengan Nasi Briyani Claypot. Masa tiba di restoran, boleh dikatakan penuh dengan pelanggan dan jangan terkejut ada mat salleh juga. Ohh ya, restoran ini ada 2 tingkat. Kami makan di tingkat atas sebab di bawah sudah penuh. 



Sebelum makan roti canai sengih memanjang. Jenis gigi besaq kalau gelak memang scary. Haha



Nama saja orang Penang tapi tak pernah masuk restoran kapitan. Ini pertama kali masuk pada waktu pagi sebelum kami jelajah art street dan waktu malam sebelum balik, bf ajak pekena nasi briyani claypot ayam yang super duper sedap katanya. Terliur lah ! Lain kali boleh singgah sini lagi. Terbayang nasi briyani tu. Sedapp sungguh sampai ayah jeles kat rumah ni. Kejam betoi tunjuk gambaq. 



Tadaaa.. dah sampai Nasi Briyani Claypot Ayam !

Memikat hati nak makan lagi


TOTAL MAKAN BERDUA

2 Chicken Briyani - RM 11.50 x 2 = RM 23.00
1 Teh O Ais Limau - RM 1.60
1 Teh O Ais - RM 1.20

SUBTOTAL - RM 25.80
GST 6% - RM 1.50

TOTAL - RM 27.30


Restoran Kapitan

Address : 93, Lebuh Chulia, 
10200 Georgetown, Penang.

Tel : 04-264 1191

Waktu operasi : 24 jam


26 comments:

  1. Sedapnyer...mesti habis sampai ke tulang nina makan..hehehe

    ReplyDelete
  2. eh mggu lepas k.el mkn kt sini...lau mkn sini sure order tandori set..ayam dia besaq puas hati

    ReplyDelete
  3. kt situ pun ada jual eskem gulung kan..ari tu dah abis plak

    ReplyDelete
  4. lau kat umah ada satu branch kat qbay..depan qbay tu tau x?
    lau nak mkn tandori pi kat situ dekat skit

    ReplyDelete
  5. gg akk pun beso gak wakakaka

    ReplyDelete
  6. kapitan ni omputih suka lepak2..

    ReplyDelete
  7. nina pasan x ada jual mcm air hijau kat depan kedai dia tu..tu air ape eh..depa masak lam kuali besaq

    ReplyDelete
  8. Assalam nina,
    ok fine
    sok lepaih rockstarz terjah sini pulop :P

    ReplyDelete
  9. sedap laaa awak.. skali je baru pernah try makan sini ngan mak n ayah dlu..

    ReplyDelete
  10. suka cheese nan dgn tandoori ehehe.. onomnom..

    ReplyDelete
  11. mana ada seram la awok.. omey je =D

    ReplyDelete
  12. Perghhh.. selera lak tgk nasi beriani.. huhu..

    ReplyDelete
  13. Tergodanya tgk nasi beriyani claypot ayam tuh!

    ReplyDelete
  14. Semalam tak singgah kalau tak boleh belanja

    ReplyDelete
  15. Nanti kita pi makan dengan geng kita tau

    ReplyDelete
  16. El jangan lupa belanja kat sini

    ReplyDelete
  17. huihhhh..nasi beriani claypot tu sungguh menikam jiwa lah hahahahha

    ReplyDelete
  18. mak aihhh ... meleleh air liur tau .

    ReplyDelete
  19. memang jelas terbayang akak nina kita tu sedang bahagia sekarang hihihihi.

    dah 3 tahun kawen dengan orang penang. tapi sampai sekarang masih jugak belum makan dekat kapitan ini hewhewhew :p

    ReplyDelete
  20. yang scary ayam briyani tu nina ... nampak macam dia bagi sekali dengan kepala jer :p

    ReplyDelete
  21. makan roti canai pastu makan nasi briyani?? ... deting apa ni, tak control langsung hahaha :p

    ReplyDelete
  22. belum pernah cuba nasi briyani dalam claypot lagi ... mesti super duper sedap kan :)

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com