15 November 2015

Makan-Makan @ Restoran Kapitan, George Town


Salam Readers..


Makan sedap di Restoran Kapitan, Georgetown | Cerita bertarikh 8 Nov tau tak. Cerita basi beberapa minggu lepas dan baru ada masa nak publish. Hehe.. Ampun ibu-ibu adik-adik di luar sana. Hari ahad yang ceria buat kami berdua sebab dapat luangkan masa JJCM dan wayang dalam 1 hari. So sweet akak Nina sekarang ni. Haha



Restoran Kapitan, Georgetown, Penang



Restoran Kapitan antara restoran Nasi Briyani yang popular dan sedap di Pulau Pinang. Restoran Kapitan terletak berdekatan dengan Masjid Kapitan Keling, berada di sebelah kanan traffic light saja. Restoran yang terkenal dengan Nasi Briyani Claypot. Masa tiba di restoran, boleh dikatakan penuh dengan pelanggan dan jangan terkejut ada mat salleh juga. Ohh ya, restoran ini ada 2 tingkat. Kami makan di tingkat atas sebab di bawah sudah penuh. 



Sebelum makan roti canai sengih memanjang. Jenis gigi besaq kalau gelak memang scary. Haha



Nama saja orang Penang tapi tak pernah masuk restoran kapitan. Ini pertama kali masuk pada waktu pagi sebelum kami jelajah art street dan waktu malam sebelum balik, bf ajak pekena nasi briyani claypot ayam yang super duper sedap katanya. Terliur lah ! Lain kali boleh singgah sini lagi. Terbayang nasi briyani tu. Sedapp sungguh sampai ayah jeles kat rumah ni. Kejam betoi tunjuk gambaq. 



Tadaaa.. dah sampai Nasi Briyani Claypot Ayam !

Memikat hati nak makan lagi


TOTAL MAKAN BERDUA

2 Chicken Briyani - RM 11.50 x 2 = RM 23.00
1 Teh O Ais Limau - RM 1.60
1 Teh O Ais - RM 1.20

SUBTOTAL - RM 25.80
GST 6% - RM 1.50

TOTAL - RM 27.30


Restoran Kapitan

Address : 93, Lebuh Chulia, 
10200 Georgetown, Penang.

Tel : 04-264 1191

Waktu operasi : 24 jam


26 comments:

EZAN IDMA said...

sedapnyaaaa

Murni Alysa said...

Sedapnyer...mesti habis sampai ke tulang nina makan..hehehe

el said...

eh mggu lepas k.el mkn kt sini...lau mkn sini sure order tandori set..ayam dia besaq puas hati

el said...

kt situ pun ada jual eskem gulung kan..ari tu dah abis plak

el said...

lau kat umah ada satu branch kat qbay..depan qbay tu tau x?
lau nak mkn tandori pi kat situ dekat skit

el said...

gg akk pun beso gak wakakaka

el said...

kapitan ni omputih suka lepak2..

el said...

nina pasan x ada jual mcm air hijau kat depan kedai dia tu..tu air ape eh..depa masak lam kuali besaq

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
ok fine
sok lepaih rockstarz terjah sini pulop :P

Aqilah Azmi said...

aaaaaaaa dapnyaa <3

Siti Yang Menaip said...

sedap laaa awak.. skali je baru pernah try makan sini ngan mak n ayah dlu..

Siti Yang Menaip said...

suka cheese nan dgn tandoori ehehe.. onomnom..

Siti Yang Menaip said...

mana ada seram la awok.. omey je =D

Zizie Zack said...

Perghhh.. selera lak tgk nasi beriani.. huhu..

Farrah MF said...

Tergodanya tgk nasi beriyani claypot ayam tuh!

cikpinz said...

Semalam tak singgah kalau tak boleh belanja

cikpinz said...

Nanti kita pi makan dengan geng kita tau

cikpinz said...

El jangan lupa belanja kat sini

Deanna Morni said...

huihhhh..nasi beriani claypot tu sungguh menikam jiwa lah hahahahha

zai zamree said...

Smlm p mkn... Mmg ummmmphhh

Qaseh Vee said...

mak aihhh ... meleleh air liur tau .

Kira Sakura said...

memang jelas terbayang akak nina kita tu sedang bahagia sekarang hihihihi.

dah 3 tahun kawen dengan orang penang. tapi sampai sekarang masih jugak belum makan dekat kapitan ini hewhewhew :p

Zie Has said...

yang scary ayam briyani tu nina ... nampak macam dia bagi sekali dengan kepala jer :p

Zie Has said...

makan roti canai pastu makan nasi briyani?? ... deting apa ni, tak control langsung hahaha :p

Zie Has said...

belum pernah cuba nasi briyani dalam claypot lagi ... mesti super duper sedap kan :)

Mizz Aiza said...

Memang nampak sedap tu..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com