17 Nov 2015

Makan Black Canyon Restaurant @ Gurney Plaza, Penang

Salam Readers..

Makan sedap @ Black Canyon Restaurant | Kisah tempat makan best bersama si dia tak habis lagi. Memang kaki makan tapi bukan kaki tulis tau. Maklum lah dah hujung tahun penyakit malas memanjang. Kisah sambungan "Restoran Kapitan" . Ini salah satu faveret restaurant sejak study dan jadi warga negeri Perak. Kerana semua makanannya berasaskan makanan Thai ! Ohh memang dekat di hati. My mom tak reti masak makanan orang Siam. 


Makan di Black Canyon Restaurant. Sementara tunggu kita selfie dulu


Makanan kat sini paling sedap mestilah tomyam tapi disebabkan waktu tengahari dan lepas makan nak tengok movie jadi tak nak makan nasi. Try lah makan disini banyak menu dan setiap minggu / bulan akan muncul menu baru. Dijamin Halal, jangan risau pekerja akan melayan sehingga tak perlu ke kaunter pembayaran. Antara makanan yang kami ternak. Hehe


Pat Thai sudah sampai

Pad Thai (Thai Style Stir-Fried Rice Noodle with Prawn)

Grilled BBQ Chicken with Garlic Fried Rice

Ikhsan dari Google


Boleh klik "Black Canyon - MENU" untuk usha makanan yang mengiurkan. Haha


Harga makanan ber 2 di Black Canyon dan totalnya :


1 Grilled BBQ Chicken with Garlic Fried Rice - RM 11.90
1 Pad Thai - RM 11.90
2 Ice Lemon Tea - RM 11.00


SUBTOTAL : RM 34.80
SERVICE CHARGE : RM 3.48
6% GST : RM 2.30
ROUNDING : RM 0.02


TOTAL : RM 40.60 
*sorang makan RM 17.40 (tak termasuk service charge dan gst)


19 comments:

  1. sy xpernah try lg mkn kt sini...mcm sedap jer tuhh hehhehe

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaaa
    xnah tau pun black canyon ni halal..boleh lah terjah
    lapo plak ni

    ReplyDelete
  3. ooo black canyon ni mmg makanan tomyam lah eh

    ReplyDelete
  4. x sabo nak pi ghasa menu2 kat BC

    ReplyDelete
  5. waduhhh kelaparan laa pulak tgk mknn time ptg2 ni ;-)

    ReplyDelete
  6. nasi bwg putih tu mmcm sodap jo ...

    ReplyDelete
  7. Amboi kau... Siap hrga gst sgala 😅

    ReplyDelete
  8. Amboi kau... Siap hrga gst sgala 😅

    ReplyDelete
  9. ohh black canyon ni ala thai rupanya. mati2 ingatkan western kihkihkih

    ReplyDelete
  10. Makanan sedap harga pun boleh tahan

    ReplyDelete
  11. pad thai memang best kan ... tapi belum pernah cuba yang black canyon :)

    ReplyDelete
  12. terliur tengok grill bbq chicken tu :)~ ...

    ReplyDelete
  13. mahal gak la harga dia ... dah macam harga menu di secret recipe lak :)

    ReplyDelete
  14. ni kalau makan satu family ... paroh gak lah nak membayo kan hehe :)

    ReplyDelete
  15. sedapnya nina..
    dah lama x mkan kat sini..
    klau p penang ada masa singgah kat bc ni mkn :)

    ReplyDelete
  16. Alahai..telan air liur je cik akak...
    Diam2 je...hihi

    ReplyDelete
  17. eehehe kita tengok je makanan tu.. sambil telan ailio..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com