13 Nov 2015

Moustache Houze @ Campbell Street, Penang

Salam Readers..


Moustache Houze | JJCM diteruskan ke Moustache Houze ataupun Rumah Misai yang terletak di Lebuh Campbell dekat dengan pasar Chowrasta. Kisah sambungan jalan-jalan cari makan selepas ternak lemak dengan "Mama-Miya Coconut Ice Cream" dan "Dave's Deli" . Untuk kaki selfieee . Recommended !! Muka tak malu, mengaku dekat cashier, kami berdua blogger nak snap gambar kafe. Hihi


Entrance Moustache Houze

Moustache Houze @ Campbell Street

Dekorasi Moustache Houze

Bila blogger ada misai

There's so many moustache here !!

Toilet pun kerlass tau



Kini di Penang, tak terkira kafe-kafe yang comel dan bersepah di sekitar bandar Georgetown. Hanya perlu pilih yang mana berkenan di hati. Senang je nak cari Moustache Houze. Kafe yang mempunyai suasana macam di rumah dengan reka bentuk sendiri. Sangat suka dengan gaya funky dan lukisan mural di dinding kafe.


Apa yang best di kafe ni ialah keknya ! Sangat sedap dan lembut setanding Secret Recepi. Murah-murah pulak tu. Rasanya Hazelnut Mille Crepe menjadi pilihan kalau singgah ke rumah misai lagi. Kek yang creamy and not too sweet. Meh layan decoration dalam kafe misai ni !


Menu @ Moustache Houze

Hazelnut Mille Crepe

Faveret perfect combination

Chocolate Ice Cubes

Kek yang nampak sedap ! kalau boleh nak makan semua



Apa yang best ialah minuman ais kiub Moustache Houze yang lain daripada lain. Ice cubes dari jus buah-buahan yang dibeku dan kemudian boleh larut dalam susu ataupun soda ikut citarasa pelanggan. Unikkan.. Moustache Houze pakar dalam kek dan minuman. Kesemua menu minuman terbahagi kepada teh, jus, minuman kiub ais, kopi espresso, sifon kopi (beans from around the world). Kek juga terdapat dalam kek span, kek keju dan crepes mille. 

Recommended Cake :

The Mango Mousse Cheesecake (RM 13.90)
Tiramisu (RM 11.90)
Walnut Cheesecake (RM 11.90)

 
TOTAL MAKAN BERDUA

2 Chocolate Ice Cube (Milk) - RM 25.80
1 Hazelnut Crepe - RM 10.90

TOTAL - RM 36.70


Tisu pun comel

Selfie lagi

Straw yang memikat

Buaian pun ada

Nice place to lepaking. I guess so

Buka kasut sebelum ke toilet

Washroom is upstairs

Comfortable


Menikmati makanan atas buaian pon boleh. Jangan ingat kafe misai saja tapi boleh tidoq dalam bilik yang ada corak misai. Kerlass tau. Lawa sangat bilik-bilik tu. Di atas kafe ada private rooms dan setiap bilik ada nama tersendiri. Di buka pada 27 July 2013, dah lama rupanya kan. 


Kalau nak tahu tingkat atas Moustache Houze ni ialah sebuah hotel kecik ! Boleh tidoq 1 malam hanya RM 80. Murahnya.. Kalau tak percaya boleh tengok gambar-gambar ni. Setiap bilik ada nama tersendiri tau.


1. THE GUNSLINGER




2. THE SHERIFF



3. THE OILMAN



4. RICH UNCLE



5. THE PROFESSOR



Moustache Houze

24, Campbell Street
10100 George Town, Penang

Tel : 04-262 2228

Business Hours : Monday - Thursday (4.30pm - 10.00pm)
Friday (4.30pm - 12.00am)
Saturday (12.00pm - 12.00am)
Sunday (12.00pm - 10.00pm)


Official FB : Moustache Houze


46 comments:

  1. eh eh cam best lah cafe ni
    nti nak pi ngan abe

    ReplyDelete
  2. comel giler kut cafe ni...

    ReplyDelete
  3. ni cafe melayu eh nina
    sbb susah gak nak cari cafe cenggini yg bumi pya
    good for us lah leh lepak2 nti

    ReplyDelete
  4. nina nape x approach je yg kita nak pi review sini kan senang haha

    ReplyDelete
  5. kemain sakan korg selfie situ eh

    ReplyDelete
  6. nina jgn lupa ajak yg lelain..ajak ape?ntahhh hahaha

    ReplyDelete
  7. nina hari ni p keje pakai tudung ape

    ReplyDelete
  8. tudung matching x ngan baju suar bagai haha

    ReplyDelete
  9. nina anak tunggal eh..npk sgt surviver gitu
    jom masuk surviver yg ke 100 haha

    ReplyDelete
  10. nina..agak2 k.el approach tmpt ni depa accept x...
    hahaha

    ReplyDelete
  11. nina
    nina
    nina
    suka
    suka
    suka
    samko
    samko
    samko

    ReplyDelete
  12. Suka dekorasi kedai ni. Bley tahan gak harga keknya yerp. TErliur plak nengok.

    ReplyDelete
  13. Assalam nina,
    woowww
    memang menarik laaaaa deco cafe ni

    ReplyDelete
  14. nina..k.el igt mula2 tu tmpt 3D art hahaha
    sekali cafe daaa..tp tempat dia sempoi no..

    ReplyDelete
  15. nina habaq kat depa nina blogger x dpt free ka makan ekeke

    ReplyDelete
  16. skrg ni bercambah cafe ni tumbuh kt penang

    ReplyDelete
  17. cantek baju nin ngan yunsing pakai hehe

    ReplyDelete
  18. sedap tgk ayaq susu tu haha

    ReplyDelete
  19. nama kedai pun kerlass nyah haha

    ReplyDelete
  20. hipster habisss. hari tu g penang takdan nak jalan satu penang. pegi tempat2 feymes je. lepas ni baca blog niena jela kalau sampai penang wiwiwi

    ReplyDelete
  21. nina x tanya ker diorang sargant misai pernah mai cni x?? tak pon datok K ada mai x?

    ReplyDelete
  22. Assalam nina,
    ni apaaaaaaaaaaaa keessss el ni????

    ReplyDelete
  23. Assalam nina,
    oohooiiii
    nak tiru el :P

    ReplyDelete
  24. Assalam nina,
    lariiiikkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  25. Assalam nina,
    dah cukup kaaaaaaaaaa??? he3

    ReplyDelete
  26. Assalam nina,
    awat nama ahkak tak timbui lagiiii niiiii???

    ReplyDelete
  27. diorang kasi eh uols amek gmbr.. ngeh3..
    comel la kedai dia.. comel2.. konsep rare =D

    ReplyDelete
  28. Unik la cafe ni :)
    Crepe cake tu nampak tempting!

    ReplyDelete
  29. ni nak majuk la..tak ajak pun pi sana..

    ReplyDelete
  30. El..lepas ni jgn ajak NIna tau

    ReplyDelete
  31. sempoi tol deco kt sini...rasa santai jerrr :)

    ReplyDelete
  32. Comeynya cafe ni.. Straw tu cute

    ReplyDelete
  33. mmg menarik hiasan dalamannya . kek pun murah je harganya ...

    ReplyDelete
  34. cantiknyaaaaaaa dalam setiap bilik tu mesti dia hias ikut tema nama bilik yang dia bagi kan!! tetiba tertarik2 pulak ekekek

    ReplyDelete
  35. eh konsep misai pun boleh ... kerlass juga lah kan :)

    ReplyDelete
  36. belum jumpa lagi kek crepe macam tu ... teringinnya nak cuba

    ReplyDelete
  37. harga kek lagi mahal dari secret recipe la ... rasa dia lagi sedap tak kalau compare dengan secret recipe? ;)

    ReplyDelete
  38. kedai ni deco cantik sangat ... unik lak tu sebab misai ;)

    ReplyDelete
  39. straw pun comel ... siap ada misai :)

    ReplyDelete
  40. cantik danunik.. menarik nama-nama bilik..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com