29 September 2020

Power Max Wash Drum Cleaner Bagus!

 Assalamualaikum Readers


Power Max Wash Drum Cleaner Bagus | Serbuk Pencuci Mesin Basuh | Produk dari Cosway dah digunakan sejak Nina sekolah lagi. Wangi baju sekolah bila basuh guna sabun baju Power Max 👍🏼 Walaupun harga boleh tahan mahal tapi berkualiti dan jenama ni dah bertahun di pasaran. Nina tengok harga serbuk cuci mesin basuh ni hanya RM 13 di Lazada dan terus grab! Hehe








Start rasa nak cuci mesin basuh bila seluar Nina selalu ada kesan kotoran melekat lepas cuci, mostly seluar hitam. Terus rasa mesin basuh rumah sewa ni dah kotor walaupun owner rumah dah bersih sebelum kami pindah masuk. Tak sangka guna mesin basuh 3 bulan lebih pun dah kotor dan berkeledak. Bayangkan kalau mesin tak cuci bertahun-tahun, agak-agak berapa tan kotoran? 🤮 Gelii kot








Yang betul-betul rajin dan pembersih saja sanggup buat kerja-kerja ni 😂😂 Nina cuci dari malam (putar 7 minit) dan biar air bertakung (penuhkan dalam mesin) dan pagi baru start rinse & spin (6 kali). Lepas cuci tu mesin basuh bau fresh dan tak ada lagi bau kepam, masam dan seangkatan. Semakin banyak baju yang kita basuh, semakin banyakkan lah habuk dan kotoran nak melekat di dinding mesin. Rajin cuci setiap 3 bulan sekali. Kotoran yang keluar tu macam lumut yang berketul. Alhamdulillah, baju yang siap cuci bersih dan tak kotor dengan kesan kotoran tertanggal di kain. 


No comments:

Post a comment

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com