19 September 2012

Cinta Jiwang Karat




Hye semua, selamat pagi diucapkan.
First time aku update blog tengah2 pagi nie maklum la tak boleh tidoq. Tragisnya.
Sebenarnya bukan niat nak memalukan sesiapa tapi kes nie terjadi malam semalam kat rumah sewa kawan aku.
Nak dijadikan cerita bf dia datang buat surprise siap gadoh2 sampai break.. Awww so sweet!
Nasib baik housemates aku semua baik2..tak pernah terjadi kes2 macam nie.
Mintak simpang.


Bila dah jadi kes nie mula la nak menangis..serba salah pulak aku tengok.
Muka tension memanjang, masuk klas jadi macam OOM (orang otak melayang)
Aku pon pernah jugak alami aktiviti nangis tak tentu hala, moody sepanjang hari.
Tapi itulahh, emosi yang biasa seorang manusia perlu lalui.


Air mata,
pujuk rayu, muka seposen sepanjang hari, 
update status tangkap leleh dalam Twitter, Fesbuk,
mood period sepanjang minggu itu adalah stended bagi seseorang yang baru saja menghadapi perpisahan.
Bercakap memang mudah,
tapi situasi yang dialami oleh si pompuan tu tak sama dengan apa yang dinasihatkan oleh penasihat tu,
Disini apa yang aku boleh cakap ialah teruskan hidup anda seperti biasa.
Kawan2 jangan dilupakan,
masa itulah mereka sangat diperlukan untuk bagi support supaya anda gembira dan lupakan segala kesedihan, kalau kawan yang jadi batu api tu aku rasa baik pi bunuh diri ja,
Jangan duduk sorang2 tengok tingkap, tengok dinding
atau tengok bawah dari atas bangunan,
bahayaaaaa...

 Tergamaknya budak rumah aku lukis ex dia dan post kat fb
Aku cuma share saja


Pernah time zaman baru nak up dulu, 
zaman budak hingus lagi, baru lepas SPM la katakan.
bercinta bajet akan kawin dengan si melaun nih.
Janji manis macam2, setia la sangat
Hati tetap pada si melaun nih, 
at last kecundang jugak,
First time berlaku dalam hidup,
memang nangis lahh makannyaa.
Biasalah pompuan kan, mana boleh berpisah dengan air mata
Tak cool lah kalau tak nangis :)
Asal dengar ja lagu cinta terus lari cari bantal busuk dulu
Bantal tulah jadi tempat aku melepaskan air mata yang tergedik-gedik nak keluaq.
sadis +_______+
By the way, life must go on, let the past behind and the future is waiting for you.


Disini lah pengalaman menjadi cikgu kepada kehidupan kita yang akan datang,
Hari ini kau dilihat lembik
Esok kau dilihat tuff
Hari ini kau digelar mat emo.
Esok kau dipanggil mat bunga,
Do something that makes you won't think about him anymore.


Gambar sewaktu aku tengah gadoh dengan ex dulu....happy ja walaupun hati sakit


Sekarang kat berita banyak kes2 budak remaja bunuh diri sebab cinta.
Mintak2 orang terdekat dengan aku tak buat benda bodoh tu
Biaq aku bagi tau ye, bunuh diri jawabnya masuk neraka.
Suka2 hati ja ambik nyawa sendiri. 
Maaf bukan nak berlagak macam orang alim, cuma nasihat.
Aku pun jadi tension tengok mereka. Selamat tidur semua :)


p/s: Alhamdulillah, 3 subjek aku lulus dalam exam aritu..mak pulak asyik risau kalau aku tak jawab fon, haih suka fikir bukan2, teringat jugak nasihat mr. amir, dia tak suka aku mencarut..


10 comments:

Anum said...

suka entry nie

syafiqakarim said...

cool gilak lukis ex boy cmtu
hahaha


err
err gua tgh exam mood

Amanina said...

Anum: Hehe..tengs :)

Amanina said...

Syafika: Hahaha..kan2

ouh..gudluck for ur exam :)

ghost writer said...

senang cerita, selagi tak bercinta selagi itu tak mampu melihat sejauh mana ketabahan hati

Amanina said...

Betul..bila dh brcinta kita bleh menilai ketabahan diri sendiri

AnAk dEneSor said...

2la ble putus dunia da ase kelam je nak wat pape pong x bole yg penting klo ade iman kite dapat cepat sedar kan

Puteri Iqa Izyan said...

akak pun byk kali nangis bagai nak rak time putus dulu. sayang konon. bajet nak kawen. kahkahkah.

tp sekarang malas dah nak layan. seram jugak kang tak pepasal nangis lagi :P

Amanina said...

Eira: Haha..bnyak org iman masih lg tak kuat. Semoga cepat kembali ke alam realiti

Amanina said...

Iqa: Haha..yg mana pernah bercinta mesti pernah jd macam nie kan..

Taknak la asyik nangis je ;)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com