14 September 2012

Jamuan Raya Kolej ♡ 2012


Hye, Assalamualaikum semua..
Lamanya tak update blog, agak busy plus agak rindu nak berblogging tapi disebabkan ada cerita baru, gambaq baru boleh story mory kan?


Semalam ialah hari jamuan raya bagi beberapa buah kampus KPTM Ipoh
Jadi semua orang melaram sakan terutama budak2 sem 5 macam aku nie
Masing2 punya makeup sampaikan ada yang terlebih makeup, so faham2 jelah
Janji tak kena gelak dengan budak2 laki sudah, buat malu ja
Biaq la nak jadi macam datin pun sebab kami semua dah last sem untuk makan di jamuan raya lepas nie tunggu dinner sem 6 pulak. InsyaAllah kalau umur panjang.



In Shaa Allah.. One day :)



Beberapa hari sebelum jamuan raya nie, ada sorang junior sem 1 mengepost status berani mati dia di twitter, so dah pandai post pandai la terima akibatnya. Tweet yang membuatkan senior2 dari sem 2 hingga 6 marah dengan dia. Lain kali tolong jangan cakap kami dressing macam orang kampung, nak sepak muka senior2 la. Sengaja nak cari publisiti murahan kot. Bila fikir2 balik semua orang menganjing budak yang masih lagi tak matang dan baru keluar dari kepompong. Silap besaq la adik carik pasai dengan senior2 mai dari utaqa. Kena ayat pedas2. Kesian kat adik tapi akak senior nie malas nak ambik tau pasal fenomena #ILYSM. Akak fikir nak praktikal je. Cuti sem nanti mungkin dia tenang kat Segamat noh. Harap2 naik sem baru nanti orang dah tak booooooo kan?



Oke lah kita stop pasal benda tu tapi apa pun jamuan raya kali nie meriah sebab aku dapat rasa semua makanan. Dapat bergambar puas2 dengan junior, kawan tapi sayangnya housemates aku 5 orang ja yang datang yang lain awal2 lagi dah balik :(
Tapi aku tak kisah, dapat try tudung style Tasha Manshahar.. Aww jadi jugak dengan muka aku yang tak berapa nak membulat. Hehee. Nie gambar2 kami yang agak excited sebenarnya. Walaupun kasut wedges aku terkeluar tapak tapi nasib baik ada spare lain bak kata pepatah "sediakan payung sebelum hujan" lepas habis majlis hujan pon turun :)



Ready nak pi dewan and makan!

Kak Yong dengan bonzer2 tapi kami orang Utaqa

PEACE no kutuk2 dari kakak2 senior

Adik angkat shaye.. heee

With my Junior! Ana dan Farah

Azeem.. Junior lelaki yang peramah

Skodeng rupanya mamat tu.. jamuan raya tahun nie baru nampak muka, tu pun sebab dah break dengan makwe kedua. Kahkah

Kami senegeri

Bersama photographer aku nie

Course lain-lain tapi kami tetap mesra

Ketayap putih sapa pulak dia pinjam tu. Alimnya ex aku? hahaha


Jamuan raya yang happening kali nie walaupun aku teringat time dulu2. Entah bila lagi dapat join junior2 nie, agak sedih jugak tapi still boleh berhubung right?


p/s: Kalau kita nak orang respect kita jadi terlebih dahulu respect la orang itu.


12 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

bile nak tweet ni kene hati2 jugak. sbb kang kalau salah tweet, jadi isu pulak :)

cantiknyeeee baju biru ^_^

izzuan said...

msg yang ehem tu bukan..aku layan pesbook

Syiera Bucuk said...

hai awak....lama x singgah sini...selamat hari raya!!sempat lg kot nak wish...hahaha..jum cekidout en3 syiera bucuk sal nikah baru2 ni...:P

http://syierahalf.blogspot.com/2012/09/im-back.html

Amanina said...

Iqa: Hee, betol2..sebelum tweet fikir dulu :)

Hehe..biasa2 saja la iqa ^__^

Amanina said...

Izzuan: Haha..hang layan fesbuk kt phone

Amanina said...

Syiera: Hye awak! yelah lama awk xblogging.. slmat hari raya jgak :)

Wahh..slmat pngantin baru!

Eyda Syahida said...

jeles tengok si baju biru bulatbulat itam tu . waaaa lawa siott baju dyeee >.<


btw , jom la join contest asiafans tu . hadiah best kan ? tapi sebelum tu , sign up member dulu , free je . then boleh tingkatkan traffic blog . ohsem kot traffic lepas sign up member ^^v

jom usya sini kalau berminat :D
http://insanberlagakmatang.blogspot.com/2012/08/jom-tingkatkan-trafik-blog-asiafans.html

Syiera Bucuk said...

Aah bz sket ngan majlis bagai...hee...tq2...

syafiqakarim said...

haaaa. hg tak jemput aku

Amanina said...

Eyda: Hehehe..jgn la jeles. Baju biasa2 je pon :)

Ouh yeke, nanti nk join la. tengs utk info tu eyda..

Amanina said...

Syiera: Hehe..patut la lama tak blogging

Selamat Pengantin Baru! :)

Amanina said...

Syafika: Jamuan raya kolej la...hehe

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com