29 June 2013

Anak Sedaraku Kawen Lagi! Hooreyyy


Assalammualaikum.



Harini seluruh kaum kerabat, anak cucu cicit Md Zin berkumpul. Anak sedaraku kawen lagi dan seronok tak terkira bila kenduri kendara sebegini. Meriah dan ramai jugak sepupu yang datang. Kali ni kenduri tak diadakan di kampung ayah tapi majlis di Kampung Seronok, Bayan Lepas. Well, kampung dah memang seronok lagi bertambah seronoknya. Hahaa. 


Tema pengantin ialah biru+pink! Memang combination warna yang cantik dan nasib baik hubbynya orang Batu Maung. So, dekat nak balik raya. Ngeh..ngeh. Harini jugak aku terkejut, akhirnya sepupu yang telah lama berada di dalam batu konkrit selama 7 tahun akhirnya dibebaskan semalam. Betapa cerianya muka ayah memeluk abang wan. Yaa, kami semua rindukan dia.. Dah terlalu lama dia tak tengok muka-muka sepupu. Aku pun tak berapa kenal. Welcome home my kazen. We all miss you so much. Walaupun dia tak bersalah menjadi mangsa keadaan. Nanti aku ceritakan. 


Kenduri di rumah kawan ayah

Cantikkan bendera marine.. bendera bermacam-macam


Sebelum tu, kami gerak dulu pi makan kenduri kawan ayah di Gelugor. First time masuk kawasan Jabatan Laut. Tema biru muda jugak, wahh sedondon pulak dengan baju. Time tu pengantin tak sampai lagi. Kami pun nak cepat maka tak sempat nak snap gambar pelamin. Huwaa cantik.. Jadi feeling excited tu lebih kepada wedding ke 2. Sampai saja terus berpeluk-peluk dengan mak-mak sedara, wah bajet macam seribu tahun tak jumpa. Cehh.. Makan tu terpaksa stop dulu sebab baru bedal nasi minyakkan. Benda pertama yang aku buat ialah... tengok PELAMIN! Yeayy.. bukan nak pi tolong potong tembikai. 



Enak bangat deh

Udang goreng yang dapat aku makan.. Hee

Makan rambutan bersama tembikai.. Nyum2


Masa sampai dewan tu kan nampak pengantin tengah bersanding jadi sebelum raja sehari makan beradab nih baek snap gambar makanan dulu. Herher.. Nanti dah licin takda faedah. Dan aku pasti anak sedara aku tu makan sikit sebab dia kurus. Mungkin ada peluang orang-orang dibelakang untuk menghabiskan makanan raja sehari. Oke, tak sangka DJ yang aritu ada lagi. Hihi.. Muka dia memang aku rasa fames bagi family sebelah ayah sebabnya setiap kali ada kenduri mesti ada muka dia. Awat depa tak bagi anugerah DJ terfames. Mesti ohsem. Part kesian bila takda pon family sebelah perempuan yang tepung tawar, semua sibuk dengan lauk pauk, bersembang bla..bla..bla. 






Lepas tetamu beransur pulang, maka it's time to kareoke. Suara-suara nyaring anak-anak sedara buat hati nak melalak jugak tapi malu dengan DJ tu. Gediknya hang nina oii. Cik Nadia pun nak join last-last mak dia a.k.a kak pah tarik lengan aku jumpa DJ, dia cakap "Amboi nak menyanyi pun kena paksa". Ish sibuk ler abang DJ nih. Tapi aku segan, Nadia nyanyi dulu baru aku. Jeng..jeng. Jom dengar suara nyaring kami. Jangan gelak guling-guling taw pabila menonton T___T


Adik pengantin tengah melayan lagu jiwang

Jadi model rumah Adabi pulak..



Saksikan lah nyanyian kami.. 


Mak Sedara



VS

Anak Sedara


Kisah anak sedaraku yang pertama sudah kawen di sini


16 comments:

Kathy Rbain said...

sedpanyer sis..tahniah untuk pengantin ye?

reenapple said...

Err.. yg mak sedara bila lak? *soalan klise*. Ekekeke

Apa pun selamat pengantin baru. :D

||aLeaSaRa|| said...

wah nice color combinations..suka jugak color tu so sweet.alah jelesnya nak jugak udang tu he3..

S.K.A said...

bkan main duk mnyanyi hu3..cntik gak hiasan mjlis 2..ape pn tahniah bt mereka :)

NinaAz said...

Dah besar ghupanya anak sedara yeaaa. Dah kawin dah pun. Hihi

Khai♥Rin : anies said...

nk tgk pic pengantin nyerrr

AiSyA LiEzA said...

meriahhh nyaa.. smga berkekalan..insyaAllah.. wah.. terliur udang..udang mmg faveret saya...ekkekekekk :))

Aida Ismail said...

Haha~ Bravo Nina. Segan betul nak karaoke kat rumah orang kawen. Rasa tebal je muka. Ngee~ Btw, pelamin tu simple tapi cantik!

Amanina Mads said...

sedap jugak la.. terima kasih

Amanina Mads said...

Hahaha.. mak sedara lambat2 lagi.
terima kasih reen :D

Amanina Mads said...

hehe.. tengs kak lea. suka sangat color tu. Udang goreng tu. heee

Amanina Mads said...

Hahaha.. malunya. suka warna pelamin tu. terima kasih :)

Amanina Mads said...

hahaa..dah besar dah kawin pun.

Amanina Mads said...

haha.. tak sempat snap gambar pengantin. org ramai

Amanina Mads said...

Hehehe.. terlebih meriah. In Shaa Allah. Sama la kita, udang tu besar pulak :))

Amanina Mads said...

Hahaa.. Bravo la kan berjaya karaoke. Nasib baik sedara mara saja yg ada time tu. suka tgk pelamin tu. Hee

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com