7 October 2013

PMR Batch 2005 Dalam Ingatan

Assalammualaikum.




Mungkin ini entri last sebelum blog dioperate bak kata Eiqa. Walaupun dah dekat pukul 1 pagi tapi mata tetap tak boleh lelap. Apa kes? Itulah petang tadi tidur mengalahkan baby. Dari tengahari hingga ke petang. Amekaw! Syok tidur ditambah cuaca hujan. Hehe.. Teringat lagi 3 hari saja candidates PMR akan menamatkan peperiksaan Penilaian Menengah Rendah bagi batch terakhir. Maka rabu nanti, merdeka la ye adik2. Merdeka la sepuas-puasnya.. Hoooreyyy! 




Batch PMR 2005.. Carilah dimana nina? Hihi



Terkenang saat menjadi calon PMR dulu time pagi macam ni tak tidur lagi. Tak habis2 study sampai pukul 2. Tidur kejap, subuh sambung study dan terus pergi sekolah. Nasib baik result lepas. Biasa la last minute punya study membawa sampai zaman dip. Agak-agaknya tahun depan, bila PMR dah takdo, apa akan jadi kat skolah2 teknik? Harap2 2 orang budak nih dapat jawab soalan dengan mudah. Diorang kalau bab komputer memang pandai.. menternak virus lappy. Haha. 


Mereka bakal pemimpin generasi masa depan.. Cewahhh


Tahun ini, lebih 400,000 calon PMR terakhir yang bermula pada 2-3 dan 7-9 Oktober di 3,530 pusat peperiksaan di seluruh negara. PMR yang diperkenalkan sejak 1992 akan dimansuhkan mulai tahun depan. Sedihnyaa bila baca keratan ayat kat paper. 



Semoga Berjaya di dalam Peperiksaan PMR buat Adik2 !
Study Hard Smart okay & banyak berdoa :)


41 comments:

  1. Baca ni pun buat aku teringat masa aku PMR dulu. :)

    All the best for the PMR candidates :D

    ReplyDelete
  2. rambang mata kancil mencari muka kamu..hehehe

    ReplyDelete
  3. huhu.. apa pendapat nina pasal ni?? ptt ke PMR dimansuhkan??

    ermmmm... apa2 pon..selamatmaju jaya buat semua calon2 akhir PMR

    ReplyDelete
  4. ckj pun terfikir juga apa akan jadi kalau mereka ni xde PMR.. sb yang ckj dgr2 la.. dorg juz fokuskan pada 4 subjek je untuk exam tu...

    ReplyDelete
  5. good luck untuk semua calon :)

    ReplyDelete
  6. PMR dah xdelh thun dpan ye?? lpas 2 digntikan dgn ape?? sy lgsung tak thu psal ni hu3..dlam gmbar kt atas tu yg mn 1 nina??

    ReplyDelete
  7. Tahun depan dah tak ada PMR. Anak sulung kakak rasalah PMR tapi anak kedua tahun depan dah tak ada... harap sistem baru ini lebih baik tapi kakak masih tak faham sistem PBS...

    ReplyDelete
  8. baru dpt baca posting nie..anak buah saya tahun depan baru nak PMR, tahun nie xde yang terdekat amik PMR..apa apa pun good luck kepada mereka yang amik PMR..lepas 3 tahun belajar ringan skit beban lepas amik PMR..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum.. wallah! rindu zaman sekolah waoahhhhh :)

    ReplyDelete
  10. zaman sekolah...huuhu kenagan ter best

    ReplyDelete
  11. Akak jaga budak2 pmr 4 hari ni...macam macam pengalaman. Siap bakar mercun lagi tadi

    ReplyDelete
  12. teringat plak masa pha is ambil pmr tahun 2005 dulu.. org lain kalut study, pha is baca komik.. hehehe

    ReplyDelete
  13. sya jadi pengawas jaga exam pmr..bdk2 pmr kalo xtaw jgn malu tnye eh..hehe

    ReplyDelete
  14. akak dah lupa time PMR...gambar pun rasanya tak ada utk kenangan

    ReplyDelete
  15. kami batch78 yg pertama ambik PMR..

    ReplyDelete
  16. anak saudara akak yang bongsu tu PMR tahun ni.. lepas ni PMR hanya tinggal sejarah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mizz Aiza : Ohh.. sama la dgn kazen nina. lpas ni PMR hanya tinggal kenangan je

      Delete
  17. Replies
    1. Badrina Ibtisam : Yeke.. mesti result byk A nie =)

      Delete
  18. @Reenapple : Kan2... rindu betol masa skolah dulu time nk exam PMR :) Hope last batch ni byk yg dpt best result..

    ReplyDelete
  19. @Kancil : kalau nk tau nina berdiri di barisan ke 3.. hehe


    ReplyDelete
  20. @Lyafrina : Ermm.. tak suka tp nina bkn menteri pelajaran.. hehe

    ReplyDelete
  21. @Cik Kay Jue : Entah la thn depan nk jd apa pulak.. Yeke? 4 subjek teras kot

    ReplyDelete
  22. @Deno : Yup, semoga dpt result yg cemerlang kan :)

    ReplyDelete
  23. @Fais : Ha'ahh tahun ni last.. tak tau la fais.. nina berdiri kt barisan ke 3 sebelah kiri. cari la..

    ReplyDelete
  24. @Kak Zakie : harap2 macam tu lah akak.. jgn menyusahkan pelajar sudah

    ReplyDelete
  25. @Azlan Strider : blog bru keluar wad la..best la budak2 thn dpn sbb dah takda exam.. hehe

    ReplyDelete
  26. @Sheila Salim : Waalaikumussalam.. rindu sangat kan ! :)

    ReplyDelete
  27. @Aisy Nasiha : Amboi.. seronok sgt ke sampai bakar mercun

    ReplyDelete
  28. @Pha Is : Eh.. sebaya rupanya kita. hehe

    ReplyDelete
  29. @Nick Nashram : Ohh yelah cikgu.. kalau boleh budak2 PMR nk jawapan sekali. hehe

    ReplyDelete
  30. knape kite amik gambar seberen je (sama) duduk tegak berdiri pon tegak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairin Anies : Entah la.. semua skolah mcm tu. hehee

      Delete
  31. Huhuhuhahaha.. Bulan ni trail xD

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com