19 July 2014

Hot Wheels Semakin Di Hati



Salam Readers..


Yes, finally I'm a collector Hot Wheels. Hati tertarik nak start kumpul semula koleksi kereta2 ala vintage dan sport. Kereta yang orang hadiahkan entah hilang kemana sejak darjah 2 lagi. Sayangnya sebab itu salah satu kereta yang boleh tukar kaler jika dimasukkan dalam freezer. 



Kalau sesiapa berminat nak beli boleh je tanya nina. Dah kerja di kilang proses kereta ni. Perkara pertama bila nak beli Hot Wheels mesti nina akan tengok hostamp di wheels okay ke tak, tengok berat dia dan jenis kereta. Paling suka kumpul kalau Hot Wheels tu ada tayar getah. Nilai kereta rubber wheels ni jauh lebih mahal sebab production kena order tayar tu.   


Sekarang dah ada koleksi kereta2 dari Volkswagen, Ford Mustang, Toyota Tundra, Ferrari, Lamborgini, Datsun, Mercedes, Jeep, BMW, Corvette, Monte Carlo, Plymouth dan dari jenis Asphalt Assault. 


19 comments:

Kakzakie said...

Oh... kalau dah jadi hobby mestilah seronok bila jumlah bertambah. Lagi senang dpt dari tempat kerja...

RDZ Z said...

Hebat...Love the collection...

budak said...

pergh, ni kalo anak buah nampak ni mau rambang mata. hehe. nina pon suka main kereta ea? hehe

Linda Ishak said...

Selalu tgk org laki je minat keta ni... Nina pon minat jugak ye...

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Kalau zumal nak boleh order kat Nina yer. Hehe...

Kathy R'bain said...

Terbaekkk..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Sebelum ni beli banyak dah kat anak. Tapi..ntah kemana hilangnya. Yang kecik cenoet pun dah Rm7.90 kalau x silap.

Ismail N said...

Wah! kalau beli sama Nina, ada diskaun ke? My 5 year-old mmg sukakan Hot Wheels.. Tapi suka juga bersepahkan di rumah sampai bapanya terpijak dan tercedera. Keras benda tu kan? sakit...

Azlan Strider said...

kalau complete set Hot Wheels macam tu bape Nina???hehehe

Regards,
-Strider-

Sal Bee Yah said...

wah..first time dengar orang perempuan collect kereta hotwheels ni..biasa lelaki je.tak kisahlah dik, janji Bahagia :)

Aisy Nasiha said...

Nina.. koleksi baru yg nina swbut ni kecil2 macam yg akak beli dulu ke? Cer ambil gambar n whatapps akak k..

Fuza Musa said...

dah follow sini no 471

Mime MF said...

wah dasyat la...hehe comel2 je kereta tu..

puteri kasih said...

mesti dah banyak koleksi nina kan :)

Yun Sing said...

Boleh tukar kaler? :0 Waa.. you inspired me xD Teringin nak kumpul pula .__.

Khai♥Rin : anies said...

nina, patung barbie versi terbaru x de ke?

izzeyda said...

Bestnya kumpul keta nih banyak2.. sama laa abis koleksi kereta.. anak buat main.. nnti berhajat nak beli boleh order kat niba laa..

Farrah MF said...

Hot wheels semakin di hati akak juga ;)

Anonymous said...

Assalam..saya berminat untuk membeli hotwheels secara borong..bolehkah emailkan saya berapakah harga untuk sekarton hotwheels (72pc).. sila emailkan ke mfirdaus.ramli@mara.gov.my


saya juga boleh dihubungi dengan no telefon 0136300797..TQ

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com