23 March 2017

Medan Indonesia 2017 : Wisma Sederhana Budget Hotel


Assalamualaikum Readers..


 MEDAN INDONESIA 2017 : WISMA SEDERHANA BUDGET HOTEL


Bagi korang yang plan nak stay Medan untuk 1 malam dan pagi-pagi terus gerak ke Danau Toba, elok sangat book hotel-hotel bajet macam ini. Sebab nak tidur je kan, kami book 2 hotel berasingan di Medan. Next hotel nina review k.



Dah nama pun hotel bajet mesti ada "worst things" tapi no worries, bukan jadi isu besaq untuk gegadis ber 3. Janji toilet bersih dan tilam empuk! Nasib Lala dan Maira bukan jenis cerewet 😍😍😍 Haha. Ajak sembang bagai, aku pukul 9 malam (waktu Indonesia) dah terbungkang. 



Hadapan hotel

Tak sure berapa tingkat tapi ada lif

Receptionist
Jalan menuju ke lif di sebelah kiri dan tempat makan berhadapan receptionist

Ruang agak sempit


Kawasan hotel kami dalam China Town. Lagipun hotel kami orang Cina Medan punya, banyaklah amoi malam-malam kat area hotel. Kelakar dengar dorang cakap Indonesia. Ermm sama macam cina Mesia. Sapa penah ke Medan mesti tau malam serupa krik-krik, pekan koboi, bunyi train, NO mat rempit etc.



Bilik bersih, tilam empuk asik bangat

Ini namanya almari. Motip aircond letak tepi jamban? nasib bilik sejuk

Meja cinonet sangat

Toilet bersih jangan risau siap toiletries



Kemudahan yang disediakan, LIF (muat 3 orang)WiFi gelong/sendu (each floor ada, tak dapat on9), heater, air cond berfungsi, safety locker, towel, kettle, tong sampah, selipar, receptionist 24H dan provide breakfast. Kekurangan hotel ni :


  • Tak ada penunjuk arah kiblat
  • Tak ada tingkap di bilik
  • Hanger kede
  • Deco sangat simple sampai tak ada wardrobe
  • Cermin avail di toilet saja, jenuh kami berebut
  • Setiap bilik berbeza saiz dan ruang, family sangat sempit. Bilik untuk 3 orang lebih selesa.


Muat sorang bila jalan

Bilik sebelah lif

Nice words

Nudenyee
Info menarik di Medan
Ini jelah breakfast, janji kenyang (tea panas + bubur nasi (sedap! tambah 1x), telur goreng dan roti pandan)
Kira duit untuk bayar tour guide Rp379.000/seorang

Senang nak cari lokasi, cari tangki air ni



Mungkin ada yang ok ada yang tak lepas baca review hotel. Terpulang, cari dalam Trivago bermacam hotel ada. So far bukanlah haunted room/hotel 😊😊😊



11 comments:

nohas said...

toilet bersih, tilam empuk. ok jer..tambah ada breakfast, lg ok..wifi slow tu yg tak ok..

el said...

betui janji toilet bersih
n dpt tido ngan lena hihi

Cik Yaya said...

salam..
hi nina..
samela dgn yaya..klo g kat kt hotel budget ni pe yg penting, kbersihan tandas dgn room temperature..hehe aircond or kipas mesti bfungsi dgn baik..xmo nti mlm tido kepansan or kn geget nyamuk..huuu

Nour Adieb said...

janji ada tempat tido kan 😄 kami selalu book motel. yg sadisnya, takda cermin disediakan. tpaksa pakai cermin bedak ja 😂 ada lg 1 otel tu, kawan syiok mandi tetiba takda air. aduhhh, kaciauuu

dear anies said...

plg penting bersih... tu dah memadai...


p/s tp nk wi fi jugakkkkkk

Kira Sakura said...

dari Nina cerita Nampak mcm hotel ni kecik. lif pun muat tiga orang je. jenuh kena beratur kalau mcm tu. tapi takpe la. janji tempat tido bersih takde hama dan toilet pun bersih kan. itu dah cukup :D

Cik Ash said...

Tempat tidur bersih toilet ok dah bagus tu

zai zamree said...

sempitnya laluan

Zie Has said...

bilik kemas toilet up to date ... best best :)

LYAfrina said...

Oklah tu..asal selesa nk tidur n bersih kan..

Cik Yaya said...

tempat tu mcm kire hotel budjet ea?

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com