10 April 2017

Selamat Pengantin Baru BalqiSyahir


Assalamualaikum Readers 🌌✨


Dalam diam-diam kawan sorang ni berkenalan dengan jejaka si tokey kambing memerangkap bosnya. Tunang pun senyap-senyap, tup tup dapat wasap jemput makan kenduri. Tanjat gegirl tengok kad.. Maka ioullss pun cepat-cepat survey tiket flight, pheww 1st time kita makan nasi minyak orang Johor. Hehe


Tengah tunggu akad nikah

Akad nikah dah start . Garang betoi tok kadi



Pagi Jumaat, bangun solat dan start makeup. Tolong makeup bridemaid sorang ni. Seronok conteng muka orang. Dah siap gerak ke Masjid Jamek Pasir Gudang. Pagi tu ada 4 pasangan pengantin 😏😏 First time tengok style orang Joho akad nikah. Tok kadi potpet sikit, tak sama macam tok kadi Penang. Ini banyak bercakap sampai ada sorang pengantin lafaz akad nikah 3x 😂😂😂



7 dulung hantaran lelaki

Mas kahwin hanya RM 22.50.. tahniah Qis tak susahkan suami haha

Kenduri dan reunion time!

Dulang mas kahwin simple saja



Alhamdulillah Syahir cold lafaz sekali je, nama bini pendek dan mas kahwin sikit. Dari masjid gerak ke Dewan Balau, Taman Rinting sebab masing-masing lapaq, nanti para lelaki nak solat Jumaat. Lauk sedap dan brownies paling lembut pernah makan. Satu majlis yang ringkas dan tak terlalu mewah, suka konsep kahwin kawan ni. Goodies hanya botol sparkling haa tapi tetamu yang hadir ke masjid, ibu mertua dah beri set sejadah dan kompas. Gembiranya travel jadi lebih mudah 😍😍




Tq ibu groom.. Suka sangat . Direct dari tanah suci

Air sedap! tapi takda branch di utara lagi. Sob.. sob. Salah satu business pengantin

Geng kursus MARA , who next? 

Cerah semacam gambar bridemaids dari photographer



SELAMAT PENGANTIN BARU

SITI BALQISY RAZALI & MUHAMMAD SYAHIR ABDOL RAHIM

7 APRIL 2017 (10 REJAB 1438) 




P/S: Kalau pengantin study oversea, mas kahwin & hantaran mahal, kenduri hotel 5 star and so on. Salute this couple! 😉



1 comment:

dear anies said...

barakallahu lakuma

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com