28 July 2017

Cerita Hari Raya Aidilfitri 2017


Assalamualaikum Readers 😄


Entri di hari raya pertama, ke 3 & ke 5


Malas nak edit gambar, maka cerita raya tahun ni serba sederhana dan meriah. Raya kalau tak buat biskut raya memang tak sah tapi tahun ni tak snap pun juadah raya. Tiap-tiap tahun menu sama 😅


Sehari sebelum raya & raya pertama


Aci tak cerita sebelum raya, mak ngah balik siap bagi hadiah dan opcos tiap kali raya ada saja yang dibelinya. Kalini, telekung dan kain sari khas dibeli oleh Wahi di India. Since study sana 😄 macam-macam boleh oder.


Mak berkenan dusty pink. I loike!

Kain sari dari India. Lawakan? tapi tak tahu material kain, tak macam silk

Telekung baru, simpan kalau lawa. Haha


Pagi raya dah ke kampung, mesti lah nak makan. Aku kalau tak makan tak sah. Duit raya jangan cakap. Tragis.. Cuma raya tahun ni, Izy beraya di Muar, (orang kampung Nisa rupanya si Nabil ni 😝) #teamrayakampungmertua 😅😅 Okay, best part ada lucky draw. Dah jadi tradisi, raya baca yassin dan ada hadiah.


Tuppaware untuk dibawa pulang

Comelnya, dapat duit raya 10 ringgit je. Macehh Pak Long

Selfie bawah panas matahari tengah naik

Gegadis dan jejaka


Raya Kedua


Macam biasa, raya ke dua ni turn beraya dengan sepupu sepapat sebelah ayah. Ada mai rumah, dan di kampung pun kami balik. Cuma gambar takdo, selfie dalam rumah ioulsss free hair. Haha 😅 Janji sedap dapat makan dodol Pak Tam buat. Since 2 orang ahli keluarga dah meninggal tahun ni. Kurang mood beraya.


Raya Ketiga


Ada makan-makan lagi, rupanya jatuh hari Pak Teh diberanakkan. Buat ler surprise siap nyorok dalam bilik 😅😅


Habis angin dalam perut masuk belon haha

Busy nampak tak

Comel tak? Gelak berdekah

Sesi potong kek


Raya Kelima


Baru ada masa terjah open house rumah kawan, tu pun sebuah saja 😌😌 jadilah, kerja berjalan makan angin saja. First time p rumah Shera di Kubu Gajah, Selama. Bukan main tuan rumah ajak tidur nak buat BBQ katanya, terpaksa tolak, dah janji nak beraya dengan bf di Sungai Petani. Hehe


Sedap goreng macam ni. Tak malu tambah

Raya ke 5 takda baju kurung dah


Nak wish selamat hari raya pun syawal dah habis. Wish raya haji pulak. Haha. Baju raya aidilfitri tahun ni pun baru siap 😂😂


5 comments:

Mrs. A said...

Mrs. A ingatkan Mrs. A paling lamabt cerita raya.
Ghupernya Nina Mad lagi win hahahha...
Cantik kain sari tu

dear anies said...

tahan nooo bergambar bwh matahari ;-)

hainom OKje said...

Hari Raya dah berlalu tp kenangan tu tetap lekat di ingatan kan Nina.
Seronok ye Nina sambut Raya dengan sepupu yg masih gegadis lagi hihi....mesti sempang pasal pepakwes kan haha...

mamapp said...

Seronoknya Raya

Farah Dafri said...

kite dh lupa dah raya haritu buat apa haha sebb byk duduk dalam kereta je balik kampung jauh2

p/s : Hi! Salam kenal <3 blogwalking sini

-Farah Dafri-
www.farahdafri.com

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com