24 December 2014

Menabung Syiling Emas


Salam Readers..

Sejak tahun 2013, dah terbeli tabung guna voucher buku jadi dengan azam yang membara memadam maka start menabung duit syiling. Bila dah agak penuh terus tukar duit kertas dan masuk bank. Menabung duit syiling lagi selamat dari kertas. Dah la aku pantang nampak duit kertas mesti nak guna beli tu beli ini.


Menabung syiling emas. Shining with gold


Nak menabung kena kuat, tahan nafsu membeli sebab bila dah menabung jangan sesekali guna duit tabung. Kalau sis MJ menabung dengan si hijau, nina pula dengan syiling emas. Azam 2015 nak simpan duit dengan lebih kerap. Boleh ikut contoh orang2 sekeliling. Semuanya menabung, sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Ting !


Mengira duit syiling lepas habis kerja. Law ayam ni memang merapu

7 comments:

Aqilah Azmi said...

Amboi hehe
Buat jadi azam baru leewww kak nina hehe.
Chaiyuk!!!!
qila pun nak cuba menabung from now and on hehe

Yun Sing said...

Chaiyok! Gambateh! :D Lama tak simpan duit buka tabung lalat terbang keluar xD

Fiza Rahman said...

Menabung...jgn tak menabung.

Puteri Wanita said...

my dotter pun asyik mintak wang mas... nak masuk tabung :p

Al Kisah said...

tabung duit kompeni ka?

ain syafieqa said...

baki duit syiling mesti masuk tabung tapi kadang-kadang terguna beli air dgn tambang bas ;p

Fiza Rahman said...

Akk tak start lagi menabung. Kononnya nak menabung duit hijau. Sudahnya terpakai...ppffttt...Kena beli tabung yang berkunci tak boleh bukak kot.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com