19 June 2016

Ho Chi Minh Vietnam : Hello Saigon


Salam Readers..


HO CHI MINH CITY VIETNAM 2016 : DAY 1 HELLO SAIGON


Entri Hatyai pun berbaki lagi tetiba up cerita pi Vietnam. Haha.. Tetiba mood berubah gara-gara Anies The Great my partner crime publish dah 3 entri. Haa.. nampak tak orang yang dihasut habis-habisan akhirnya mengalah dengan kami berdua. Jeng.. jeng. Semuanya bila hamba Allah (u know who u r) whatsapp habaq AA tengah buat promo di waktu pagi. Nak buat kerja pun dah ke laut 😀 😀 😀



Sebenarnya plan ni tak dirancang pun. Ada promo, ada duit sekali book daa.. Memula ingat nak teman gadis-gadis madu dan mak-mak orang shopping sekali diri tershopping. Erkk.. siap buat Itinerary dah Nina ooo. FYI, berani betoi perempuan berenam ni travel Vietnam buat pertama kali. Nak travel ni haruslah berani kalau tak duduk dalam kepompong bak kata Manisah dalam Mok Cun. Hihihi



Ekceli kebanyakan dalam flight tu orang kita. Semua pakat nak shopping raya ke :P

Direct flight ke Tan Son Nhat International Airport selama 1 jam 40 minit


Hari berlepas tu cuaca elok cuma mendung. Dalam flight pun smooth siap pekena Nasi Ayam Uncle's Chin. Makan dengan melahap sebab 30 min nak mendarat. Dapnyeee, licin sehingga menjilat sudu. Haha.. Sebab sampai nanti terus pi shopping. Kesian perut kena puasa pulak. 



Nasi Lemak Uncle's Chin + mineral hanya RM 15. Makan panas-panas, lepas tu tak malu makan ciskut orang sebelah :P

View Vietnam sebelum mendarat. cuaca pun baik. Eh kepala sape tu :P


Alhamdulillah kami selamat touchdown lebih kurang 1.30 petang waktu HCM. Waktu Vietnam lewat sejam dari Malaysia ye adik-adik. Selesai urusan di kaunter imigresen, kami terus keluar cari tour guide. Masing-masing dok pegang banner.


Van besaq ni lah kami naik sepanjang berada di HCM. Best dan selesa siap ada WiFi tapi nazak. Dua kali pandang van ni macam van jenazah. Hahaha


Ok, suspens tak lepas kami naik van ni? penat taip lajulaju
To be continued 😀 😀 😀 


9 comments:

dear anies said...

ha ah laaa baru tingat nasi ayam tu hahaahahah... lapau punya pasal lupa nk snap hehehehe

Oh Oh Zulasri said...

Enjoy your vacation :)

alia farhan Said said...

Ok van jenazah tu lawak ok

Nurul Shahira said...

Panjang nau van jenazah tuuuu, ekeke :D
Next next next entryy..

Farrah MF said...

Ohh, Nina pergi bercuti dengan Anies rupanya :)

Shahida Dzulkafli said...

Nasi Ayam tu nampak sungguh menyelerakan.. kikikiki.. Van Jenazah ye..

Siti Yang Menaip said...

orang kata jangan cakaplaa xmo shopping kt Vietnam. mesti terjebak sama.. ehhe..

Siti Yang Menaip said...

still x tau Anies yang mana haha.. tngk gmbr cem ramai.. xtau nak guess dia yang mana =P

♥TheOnlyFarah♥ said...

hahaha..van jenazah la sebab wifi slow nak arwah! ;p

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com