6 November 2016

Ais Kepal Plan B, Ipoh Bersama Wartawan Majalah 3


Assalamualaikum Readers..


Ais Kepal Plan B Ipoh Bersama Wartawan Majalah 3 | Makan Ais Kepal Ipoh | Di Interview Wartawan Majalah 3 | Tajuk saja cari publisiti murahan ke SEO tu? Last day reunion, pagi-pagi dah check out dari apartment terus tuju Canning Garden cari makan. Sesaja nak recall memori time study, well 3 tahun tinggal Perak masih ingat jalan dan kedai makan. Kah 


Breakfast di Canning Garden Ipoh . Jemput makan hehe


Kalau sesapa yang kenal Nina di luar memang tahu jenis spesis makan banyak. Jadiii breakfast pagi tu nasi lemak ayam dan roti bakar telur goyang atau teluq gedik-gedik. Puas makan, gelak-gelak yelah perut kenyang hati manyak senang. 

 
Nasi lemak ayam ! Ada rejeki pagi tu kalau tak dah habis. Harga RM 5

Wahai teluq gedik-gedik, gedik sangat susah nak masuk mulut. Harga cuma RM 4


Sebelum masing-masing balik ke sarang Penang dan KL. Meh lepak di Plan B. Kalau korang nak tahu Plan B ni sebuah restoran. Ada banyak branch di semenanjung. Sila tengok di website. Tapi di Ipoh ni restoran Plan B bersambung dengan kedai-kedai macam street art gitu. Tak reti nak explain tempat tu. Hee.. 

 
Bits & Bobs Ipoh hanya RM 4


Habis selfie di bangunan-bangunan buruk tapi lawa, singgah pekena ais kepal amoi. Ini kali ke 2 makan, sebelum ni di Street Art Penang harga cuma RM 3. Tengah makan, ada nampak mamat bawa kamera, apek bawa mic dan gadis berkata mata pegang buku. Kami pun makan buat tak tahu, ingatkan wartawan biasa-biasa. Bila dah mai serbu kami, tanya macam-macam, kawan tanya rupanya Majalah 3. Ada yang lari taknak masuk tv kekonon. Kelakar tengok wartawan lari 😆


Si lari dari wartawan jadi tukang snap gambar

Nisa tengah di interview cara-cara makan ais kepal

Masuk TV sikit pon jadi lah

Ketawa depan TV tengok reaksi Nisa. Hehehe. Selamba badak gelak kuat-kuat depan cameraman


6 comments:

zai zamree said...

glemer la depa dpt masuk tv

nohas said...

wahh..dapat masuk Majalah 3. femes tuu....akk pun kalau ada wartawan TV nak interview, pun larik jg rasanya..hihi..

ais kepal..kenangan lalu..

Cik Yaya said...

teluq gedik gedik? ahahahha ^o^
mcm sedap tu

dear anies said...

sy tgk segmen ni...xtau laa plak nina n the geng msk tv heheheh x perasan kot ms tu hehehe

LYAfrina said...

bestnyer...
mmg rare la... knangan zmn dulu2..
zmn lya kecik dlu pom x smpat rsa...

Kira Sakura said...

orang ipoh. tp tak pernah sampai sana hihi

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com