16 March 2017

Makan-Makan @ Magnifique Cakes, Penang


Assalamualaikum Readers..


Tempat Makan Sedap di Magnifique Cakes Penang | Western Food Sedap di Penang | Makan Malam ala Barat | Entri makan datang lagi, bertabah lah wahai reader. Hehe.. Kali ni, bawa kawan dari KL datang makan sini, nak pekena burger katanya sebelum drop dorang di stesen bas. Tengah drive sambil memikir kedai mana nak bawak dorang ni teringat kedai ni, alang-alang tak pernah lagi pekena burgernya. Layann..


Burgers Magnifique Cakes

Sebelum makan selfie dulu. Bila lagi 2 orang ni nak turun utara



Magnifique Cakes Bandar Perda ni 100% bumiputera. Puas makan kat sini dan harga berpatutan. Ada kawan suka ke sini sebab tandas macam hotel. Hehe.. Kali ni try burger yang besar dan sedap. Kalau perut tak berapa nak lapar, memang tak boleh nak habiskan. Adalah diwajibkan kempiskan perut dulu setiap kali teringin nak makan kat sini. Ngeh ngeh *itupun kalau boleh kempis perut dalam masa sehari.



Sedap fries ni

Blackpaper memang ngam di tekak. Sedap hingga kikis papan

Terliur tengok burger pilihan Mas dengan Shera ni. Meleleh teruk

Bila dah makan cheese harus pilih air masam2 baru tak muakkan




1 Rose Lemonade Juice - RM 7.90
2 Lemon Tea *medium - RM 11.00x2
1 Chicken Burger (Cheese Sauce) - RM 33.80x2
1 Meatball with Fries - RM 11.00 (Sedap!)
1 Beef Burger (Blackpepper Sauce) - RM 15.90
1 Melted Cheese Fries - RM 8.90


Total : RM 77.50
Service Charge : RM 7.75



TOTAL : RM 85.25


MAGNIFIQUE CAKES
No. 11, Ground Floor, Jalan Perniagaan Perda Barat,
Kawasan Perniagaan Perda Barat,
14000 Bukit Mertajam, Penang

Dibuka setiap hari


Official Instagram : @MagnifiqueCakes




9 comments:

nohas said...

perghh..meleleh cheese nya..

siti hazreen said...

saya belum pernah lagi berjalan-jalan di bukit mertajam, boleh cuba nanti nih ;)

Cik Yaya said...

Assalammualaikum..
hai cik nina..yaya drop by sini..
ade ms sikit curi..huhu
amboi sedap makan burger tu..
rege pun bole thn jugk..heee
sekali sekala bole la kan..
kate FOOD HUNTER..hehe ^o^

dear anies said...

tapi... kenapa tak nampak gambar kek pun? ;-)

Nour Adieb said...

x tau plak kewujudan magnifique cakes ni 😂 kalau tau, mesti singgah time p penang dulu

Kira Sakura said...

wow. Nampak mcm sedap. meleleh2 ailio iols. nanti boleh cuba jugak ni

Cik Ash said...

Sedap cheese tuuu

Zie Has said...

yummyyy terliur tau .... chop kedai kek tapi makan burger ;)

LYAfrina said...

Sedapnya nampak burger tu

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com