5 April 2017

Resepi Pizza Roti Cheese Mudah


Assalamualaikum Readers 😎


Resepi Pizza Roti Cheese Mudah | Pizza Roti Simple | Dah lama teringin nak buat tapi tak terbuat. Baru teringat ada lebihan mozarella cheese dan crab stick terus rajin. Ngeh ngeh 😆😆 Wangi bila letak serbuk Basil. Bahan-bahan nampak simple tapi harga agak mahal ler. 


Pizza roti cheese

Bahan-bahan

Siap bakar!



Bahan-Bahan :


Roti Gardenia
Mozarella Cheese Emborg
Buttercup (untuk elak hangitt)
Sosej & Crab Stick (digoreng) *boleh letak isi ayam etc
 Capsicum *optional
Mayonis
Sos Cili
Lada hitam
Serbuk basil



Senang bakar atas ni. pinjam dulang biskut raya mak. Hihi



Cara-Cara :


1. Renjiskan air di atas roti supaya lembut dan sapukan sos cili atas roti dan susun dalam loyang


2. Susunkan sosej dan crab stick diatas roti mengikut kesukaan sendiri


3. Sapukan mayonis dan tabur lada hitam bersama serbuk Basil


4. Tabur mozarella cheese, ikut suka nak banyak atau sikit


5. Bakar dalam oven selama 7 minit dan siap dimakan panas-panas




19 comments:

Nour Adieb said...

kalau nak buat sendiri, memang x rajin :'p tapi kalau tengok resepi ni, nampak mudah XD

Shesyira As said...

sedapnya ! paling suka kalau ada cheese sticky2 tu haha

Shesyira As said...

tag sis di sini http://airahsyahirah.blogspot.com/2017/04/sunshine-blogger-award-tagged-by.html

nohas said...

nyum, nyum..ada lada hitam tu yg best..

Siti Nurzafirah said...

dapnya.. selalu buat guna tuna dulu

Cik Ash said...

Senangnya nanti boleh cuba ni

zai zamree said...

mudah sgt

E'in said...

senangnyeee.. boleh cube nanti! tq nina share.. :)

Busyra Bt Takiyudin said...

ya Allah sedapnya mini pizza mcm niiii.. nak sikit.. hehe

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini....sedapnya....

Mardiah Diana said...

Singgah dan follow sini...

dear anies said...

bak sekeping!

alia farhan Said said...

Sedap tuuu..hr tu kami guna wraps..pun sedsp gak

Pha Is said...

rajin pulak dia masak.. hahaha

Zie Has said...

nyummm ... tetiba rasa lapar lak malam-malam ni ;)

Fairuz Aqilah said...

Thank you for sharing! Bahan pun semuanya ada kat rumah. Boleh cuba buat. Hehe Yummss! 😋

Hafiza AizZawa said...

Rajin nya.. tengok pun dah sedap. Jemput meriahkan GA http://ourmemoria.blogspot.my/2017/04/giveaway-dior-miniature-perfume-mini-by.html

LYAfrina said...

Wowww..menarik sgt.. Blh try buat jgk nanti

dear anies said...

sik baik sempat bc entry ni sblm puasa ;-)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com