23 February 2011

Pelalau Jodoh?


Hye sume readers
Dah seminggu tak update blog nie disebabkan banyak assignment
Nak cerita pasal 'Pelalau Jodoh'. korang mesti pena dengarkan
Sebenarnya dah lama aku dengar kisah nie tapi takut nak post
Kisah nie pun lebih kurang pena jadi kat arwah sepupu aku yang meninggal tahun lepas
umur die baru 24 tahun, semoga roh arwah dicucuri rahmat..aminnn


Pelalu Jodoh


Pelalau tu maksudnya penghalang. bunyi macam langau pun ade. 
Pelalau jodoh nie sebenarnya sejenis sihir tau.
Sihir yang dihantar oleh seseorang supaya korang tak jumpa jodoh. 
Kenapa perempuan? lelaki relax tak kena pun.
Kenapa perlu ade idea nak hantar sihir2 nie. Tak payah macam tu sekali.
Even sakit hati sangat pun just berharap satu hari nanti, orang tu dapat balasan Allah.
Tak payah buat benda bodoh macam nie, buang duit je gi jumpe bomoh.


P/s: Percaya pada Allah dan jodoh itu tetap ade.


1 comment:

pete said...

xpnh dgr lak cita pasal ni.
seb baik sy laki.he

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com