28 November 2018

Colourful Christmas Buffet Dinner Di Cititel Penang


Assalamualaikum Readers



Colourful Christmas Buffet Dinner Di Cititel Penang | Bersambung lagi entri makan-makan bersempena Christmas Buffet Dinner, kali ini di Cititel Penang. Lokasi hotel Cititel yang terletak di tengah-tengah kawasan 'pekan' yang mudah nak cari dan gereti tak sesat. Hehe.. Apa yang menarik menu di Cititel Penang ni? Mesti meriah dengan menu Christmas seperti di Wembley. Dibawah ni antara main dish yang nampak meriah dan of course sedap! 


MAINS




Brussels Sprout with Chestnut and Smoked Chicken

Yaki Tori

Salmon Head with Soy Sauce

Chicken Katsu


Wok Fried Prawns with Salted Egg


Beef Teriyaki



Pilaf Rice with Green Peas

Oyster Gratin



Kalau namanya Christmas, menu ayam Turki mesti tak dapat dipisahkan. Antara menu menarik yang disajikan kepada para pengunjung ialah Roasted Turkey with Cranberry and Giblet Sauce! Ada lagi menu menarik yang lain. Nina akan kongsi satu persatu dengan readers ok. Telan air liur bila nak taip entri makan-makan ini. Heheh.. Setiap menu yang disajikan di setiap hotel takkan sama dan dekorasi Christmas juga berlainan mengikut tema masing-masing. Kerlass ! 




SEAFOOD ON ICE | SUSHI | ACTION & CARVING STATION





Seafood on ice - Oyster, Mussels, Praws, Half Shell Scallop

Action & Carving Station - Salmon, Tuna & White Tuna & Tako Octopus Sashimi, Wasabi, Shoyu, Pickled Ginger


Torched sushi, Assorted sushi shoyu, Pickled ginger & Wasabi 






Tengok gambar-gambar dah nampak meriah apatah jika merasainya sendiri. Ini antara menu yang Nina snap untuk sajian mata-mata korang semua. Haih memang memikat dan nampak semua makanan ni tempting ditambah food presentation yang WOW ! Teringat makanan di sini semuanya sedap-sedap, berbaloi dengan harga yang ditawarkan.




CARVING & FROM THE GRILL




Roasted Turkey with Cranberry & Giblet Sauce

Grilled Sausages & Lamb forequarter



SOUPS



Shellfish Bisque

Miso Soup with Salmon and Chinese Cabbage


DESSERT



Deco cantik

Donuts


Christmas Pudding


Red Velvet Cake

Chocolate fountain


Assorted fruits



Ice cream dressing



Ginger Bread juga tak lari dengan Christmas, selain tu di zcititel juga ada Christmas Tree Bread, rasanya sama dengan Ginger Bread, cuma rupa lain sikit. Setiap kali datang ke Cititel ini mesti akan cari Tiramisu in glass yang paling sedap bagi tekak Nina. Malu nak ambil tapi akhirnya rugi. Dushh dush tumbuk bantal. Haha.. Untuk menu dessert, antara yang dihidangkan ialah Christmas Pudding, Apple Tart, Yule Log, Brownies dan banyak lagi. Boleh tengok gambar ye gais. Harga untuk setiap hidangan seperti dibawah :




Thanks for having us Cititel Hotel Penang




Colourful Christmas Buffet Dinner


Starting on December 23, 2018


Adult - RM 89nett
Child - RM 45nett
Senior Citizen - RM 62nett



Christmas Eve Buffet Dinner


Served from 6.30pm to 9.45pm on December 24, 2018


Adult - RM 118nett
Child - RM 59nett



Christmas Day Buffet Lunch


Served 12.00pm - 3.00pm on December 25, 2018 at Main Street Cafe


Adult - RM90nett

Child - RM 45nett
Senior Citizen - RM 63nett




Untuk sebarang pertanyaan dan untuk booking, korang boleh contact Cititel Penang di talian 04-291 1128 (Main Street Cafe). Kesemua harga termasuk 10% service charge dan 6% service tax. Boleh juga contact:




Jeyaranjenee (Ms)
Assistant Comm. Manager
Tel : 04-291 1030 / Mobile : 010-830 5297
Email : comm@cititelpenang.com




No comments:

Post a Comment

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com