31 May 2020

Bantal Kekabu Siap Jahit!

Assalamualaikum Readers



Bantal Kekabu Siap Jahit Sendiri | Kekabu Beli Di Lazada | Siapa kata kat lazada tak jual macam-macam. Kekabu mentah pun ada orang jual. Disebabkan review best, Nina kongsi beli 2kg kekabu dengan mak harga RM 30 tak termasuk postage. Biarlah orang nak kata kuno ke so wat ever janji bantal kekabu ni menemani setiap waktu tidur dari baby sampai sekarang. Kami sekeluarga tak layan bantal lain dari kekabu, kalau beli pun mesti cari sampai ke Kamunting Perak. Bersepah orang jual sebiji RM 30 jugak.



Bantal kekabu siap jahit sendiri. 2 biji dah bawa ke rumah sewa

2kg kekabu mentah dipos dari Kulim. Abang GDex pun boleh senyum-senyum



Beli kekabu di Lazada dapat beberapa hari sebelum raya. Dapatlah 3 biji bantal kekabu baru. Buat yang rajin dan ada mesin jahit boleh la jimat buat bantal sendiri. Sebab tak nak tunang beli bantal untuk Nina. Sejenis cerewet kadang-kadang ni memang patut cari bantal sendiri. Harap lepas kawen, jangan tertukar bantal sudah. Dah nampak tanda-tanda nak tertukar bantal tu siap lah. Dah cakap nak buat bantal sendiri, tergedik-gedik ajak pi Aeon beli bantal 🙄




Masalah yang dihadapi, ada saja gangguan makhluk perosak

Senang nak jaga bantal kekabu ni, kena rajin jemur baru tak kempis bantal tu tapi lebih gebu. Nasib ada kain perca boleh buat bantal. Nanti nak review periuk tefal tu 

4 biji bantal Hussaini ni, kita tengok boleh tahan lama mana. Sebiji RM 20, tak kuasa nak belek. Janji dah ada bantal sendiri. Tak payah berebut



Nasib baik PKP kalau tak, kami berdua tak mampu nak bayar sewa rumah 2 bulan siap-siap, pasang coway, beli kelengkapan rumah itu ini, bayar bil air dan letrik. Total kos pun dekat 7K untuk perbelanjaan bulan April dan Mei tak termasuk barang hantaran yang bakal dipakai sebab tak jadi buat hantaran 😂😂 Lepas nikah lebih banyak pakai duit sebenarnya. So kami buat keputusan sendiri ada hikmah Covid-19 ni. Kalau bantal laki sendiri beli tak tahan lama, nampaknya terpaksa order lagi kekabu dan jahit. Ingat mudah ke nak buat bantal kekabu ni siap kena pakai face mask, penuh kekabu di muka, tak boleh buka kipas 😌 nak dapat sebiji pun susah.



No comments:

Post a comment

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com