31 Jul 2022

Makan Di Lagenda House & Cafe Penang

Assalamualaikum readers


Makan Di Lagenda House & Cafe Penang | Alhamdulillah genap usia 32 tahun pada 4 Julai lepas. Terima kasih hubby balik kerja culik bawa ke sini. Sebelum tu tanya nak makan di mana. Cliche punya soalan. Salah satu cafe tumpuan local mahupun foreingers. Ownernya sama dengan Irama Dining.


Nasi Goreng Bujang Lapok - RM 20
(Pilihan Nina - sedap hingga licin, satay pun besar)

Entrance Lagenda Cafe


Masakan berasaskan malay cuisine dan masa kami sampai tinggal 1 meja saja, yang lain dah full. Rezeki kami dapat dinner berdua celebrate birthday bini dan anniversary (walaupun dah lepas) 😂 Gabungkan sekali, jimat duit.


Prawn Tenpura - RM 12.00 & Ice Bandung - RM 8
(Menu wajib order)

Nasi Ayam Percik - RM 24
(Pilihan hubby - kalau makan pedas, tak galak order sebab tak rasa pedas langsung)

Air Saloma Delight - RM 12
(air rare gabungan buah segar apple & cranberry)


Harga berpatutan, setanding dengan harga cafe di hotel. Total makan untuk 2 pax dalam RM 83.60. Support bisnes orang kita sekali sekala. Kat sini boleh jumpa minuman rare. Tempat lain di Penang tak pernah jumpa lagi. Lokasi area town, confirm tak sesat. Waze saja nama cafe okay. 

4 comments:

  1. Menariknya Nasi Goreng Bujang Lapok tu! Prawn Tempura tu buat kecur liurlah...

    ReplyDelete
  2. Menarik air saloma delight tu lah.
    Happy belated birthday Nina.

    ReplyDelete
  3. Memang jarang dengar kombinasi buah epal dan kranberi.
    Happy belated birthday and wedding anniversary.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com