18 Aug 2022

Mafia Kunafa Viral Di Chulia Court, Penang

Assalamualaikum Readers


Mafia Kunafa Viral Di Chulia Court, Penang | Bukan makan di restoran Halab tapi sebaris dengannya. Owner kunafa ni nama Shaniena (fames di Tik Tok). Gadis siam Kedah yang dah bermastautin di Penang. Nina pernah jumpa 2 kali tapi segan nak tegur. Usia tak sampai 20 tahun dah berjaya dalam business.


Mafia Kunafa Viral Di Chulia Court, Penang


Nampak kami laki bini mudah terpengaruh dengan benda viral tapi kunafa ni sebab hubby tak pernah makan masa pi Istanbul. Balik kerja terus drive beli tak ramai orang macam waktu malam atau weekend.



Apa itu kunafa atau kanafeh (baca sini).  Sejenis dessert dari Timur Tengah. Dilapisi gula, keju dan ditabur dengan kacang pistachio yang dihancurkan. Sedap dimakan panas-panas. Kalau sejuk dah tak rasa keju.


7 comments:

  1. Viral pula kunafa. Tiba-tiba hendak cari satu di sini buat rasa.

    ReplyDelete
  2. Sesekali bleh la makan...sebab manis...hehehe...

    ReplyDelete
  3. hari tu pergi tak da rezeki nak beli kunafa , beratur panjang sangat , patut la dah lama tak nampak si Nina ni kat perlis , rupanya dah buka bisnes kat penang pulak

    ReplyDelete
  4. penah rasa sekali masa tu kakak yg beli. rs sekali cam pelik tp pastu cam sedap plak..hehe

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com