5 April 2012

I Cannot Speaking London






Hi, just call me ninot okay. Nickname budak fb bagi kat aku. Teringin nak speaking tapi siapa nak speaking dengan aku ni. Aku peminat lagu ingelish tapi aku tak pandai sangat speaking. Kalau cakap pun tergeliat lidah ni. Biasa lah orang kampung mana tau cakap omputih. Last2 time aku tengah lali layan lagu indon, Singkong dan Keju tiba2 ada sorang mamat nie IM. Kononnya nak berkenalan tapi ajak aku speaking dia pun BI tungggang terbalik. Haha. 


Nak tak nak aku layan dia. Baik jugak aku ni nak jugak layan orang yang tak kenal. Bajet cakap ingelish ja, aku pun hentam la bi. Jom tengok siapa teror lagi. Kita orang melayu cakap jelah melayu, kan kan. Memang best lah baca balik mesej mamat ni sebelum aku BLOCK dia. Dulu tak mau pi sekolah sebab tu jadi macam ni. Bibik sebelah rumah aku pun pandai cakap bi tau.



Bahasa rojak dia datang dah. Nampak tak dia ajak aku mengarut macam dia. Laju gila tanya soalan macam2 dekat aku. Boleh patah jari2 aku ni. Tanya la satu persatu. Hadoii. Mengong punya mamat -.-'




Kalau siapa yang rajin baca tu. Terima kasih daun keladi. Asal daun keladi? banyak lagi nama daun. Ahh lantak la. Lain kali cakap dalam bahasa melayuuuuu sama2 faham. Dah macam gaya itik bercakap dengan ayam. Sayonara mamat senget ! lepas ni hang tak boleh add aku lagi. Kejam tak aku? tapi tak sekejam Hitler.


 Aku pemalu orangnya tapi kalau dah kenal macam2 hal aku ni.
Jangan segan2 nak tegur, aku tak sombong. peramah okokoko.
Ingat ye ibu2, bapak2 budi bahasa itu budaya kita. 
Senyum selalu sampai nampak gusi, awet muda terus.


p/s: I love talking to you because I am addicted to your love.

 

9 comments:

izzuan said...

awww...u can speak in english??
that's good...i hope i can speak with u in english....nice too meet u ninot :D

Puteri Iqa Izyan said...

hik hik hik. nk tergelak pun ade bace chat die tuh.

kan senang kalau ckp bahasa melayu :)

Amanina said...

Izzuan: aku tak pandai macam ang !

saja dok bagi aku geram.. xpyah dok panggil ninot

Amanina said...

Puteri: hehe, dia nak belajar cakap inglish tu :)

izzuan said...

look..aku cuma melawak tak boleh ok...x apa...aku terima....siapa lah aku kan nk melawak ngan ang...

Amanina said...

ang melawak tak kena tempat lepas tu komen suka merepek..

aku nk cakap macam mana lg.

izzuan said...

x mau komen dah,,,,semua x kena,,aku melawak pun x bleh serius x bleh..x apa...aku faham

izzuan said...

s0rry nina aku terkasar bahasa...aku marah giler aritu x tentu pasal...maaf ye nina..sorrry banyak2

Amanina said...

Izzuan: Ang totally dh berubah.. no komen la weyh

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com