21 Jul 2021

Hubby Selesai Dos Pertama Sinovac

 Assalamualaikum Readers


Alhamdulillah harini teman hubby pi cucuk vaksin di Equatorial Hotel. Rezeki dapat vaksin under PIKAS. Memang risau setiap kali balik dari kerja sebab banyak berurusan dengan kilang. Doa seorang isteri jugak.


2 jam setengah tunggu . Setakat ni 3x jadi penunggu vaksin

Geng Sinovac - simptom lepas cucuk lapar memanjang 🤣🙄

Terima kasih Miti


Tinggal Nina yang masih menunggu vaksin. Kekadang tu risau jugak sebab menyusu takut effect baby. Harraz sensitif kalau Nina salah makan (durian, oren) mesti susah nak berak, perut kembung. Kena avoid sumber makanan berasaskan masam dan panas.


7:45 PM - market Jelutong beli nasi kandar . Lama tak tengok view langit kesukaan di pantai.


Baru cakap teringin manggis . Maceh hubby belikan, masuk kereta nampak ni terus happy . Setahun tak makan sebab tak jumpa orang jual

Isi putih gebu! 3kg RM 20


Semoga urusan terima vaksin dipermudahkan. Kes naik mendadak dan sekarang dah malas nak ambik tahu. Boring dah dengan pkp tak habis-habis.


22 comments:

  1. Alhamdulillah..semoga Nina pun cepat dapat vaksin..kena jg makan ni..kesian baby..hehe..kekadang teringin..

    wahh..manggis..sedapnya..

    ReplyDelete
  2. tahniah...semoga negara kita cepat cepat capai herd immunity

    ReplyDelete
  3. adk akk dpt vaksin under pikas jgk..

    insyaAllah nt turn nina plak.. sabar menunggu.. xlama dh tu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezy : ya vaksin under pikas semuanya sinovac.

      Tulah risau pi kerja tak ada vaksin ni

      Delete
  4. Naniey pun belum settle vaksin lagi..
    Penat dah nak fikir PKP ni. Anggap je la PKP ni lama lagi. Tepu dah ni rasa lama berkurung. Kesian kat anak terperuk kt rumah tapi apakan daya bahaya kat luar sana. Macam tak berkembang pula duk dlm rumah mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naniey : nasib lah anak2 pkp semua duduk rumah, otak tak berkembang

      Delete
  5. Saya siang tadi telah selamat dos kedua.. Sinovac juga. Dos kedua guna kaedah drive thru.. Sekejab je, tak seperti dos pertama. Kali ni saya tengok nurse cucuk jaram, takut dia tak cucuk vaksin betul-betul.. Haha

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Moga cepat tiba giliran Nina.

    ReplyDelete
  7. rabia cucuk vaksin dos pertama prifzer
    alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. hihi, timm pun dok menunggu ni, agaknya lepas beranak baru dapat kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timm : kena bt komplen dlm my sejahtera baru dpt.

      Delete
  9. ALHAMDULILLAH , DAH CUCUK VAKSIN , NAMA CCL MASIH LAGI WAITING LIST

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah dah setel dah dos pertama, semoga sihat sihat aje, kesan sampingan lapar tu memang ramai jugakk eh yang alami hahaha, kawan saya pun sama, lapar memanjang.

    ReplyDelete
  11. Xpa.. Ibu mnyusu tak lama lago dpt pfizer tu ❤️

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah settle 1st vaksin husband Nina. Semoga baik baik je. Rezeki Nina dapat buah manggis. eh eh comelnya kucing tu

    ReplyDelete
  13. Wahh.. tahniah hubs kak Nina!

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah smuanya dipermudah..

    ReplyDelete
  15. dok menunggu 2jam setengah? lama gilerr.. wak buat 1st dose pon 30 min je.. 2nd dose 45min ghituuu

    ReplyDelete
  16. Memang takut dah dengan angka yang mencanak naik. Daripada terus trauma baik tak yah amik tau kan Nina.

    ReplyDelete
  17. dah bleh plan jalan2 ni dah dpt vaksin hehehe

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com