6 Jul 2021

Bila Umur 30 Tahun


 

Pesan pada diri . Semua di atas ni betul belaka 😌 kadang-kadang fikir nak meninggal biarlah dapat berbakti pada ibu bapa, cukup amalan, anak dah boleh berdikari dan dapat langsaikan semua hutang (loan kereta, MARA)


14 comments:

  1. setiap peringkat fasa umur kita meningkat, kena. ada perubahan ke arah lebih baik. itu yg penting.
    30 an, bg akak masa ni ank 2. kembali bekerja setelah ank2 msk sekolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nor : baru umur 31 anak pun 3 bln hehe

      Delete
  2. Dik, akak nak tambah point sebab akak dah lebih 5 tahun..haha. Kontrol makan sebab bila dah gemuk dalam usia ni, nak kurus balik subhanallah punya la susah..hasil daripada pengalaman sendiri ni >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurzarini : hahahaha betul kena jaga makan kalau tak gemok

      Delete
  3. Saya dah 40-an.. Nasib baik awet muda.. haha

    ReplyDelete
  4. Ye, ada betulnya tu Nina. Banyak ujian yang datang bila meningkat usia ni.

    ReplyDelete
  5. No 3 tu harap ramai la sedar. Haha. No 10 tu betul. Jalan jauh sikit dah penat. Adeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : hahah.. ada harraz ni tak layan drama2 dh. Layan drama anak. No 10 tu mcm mana nk travel jln pun dh penat. Haha

      Delete
  6. Pesan ini sesuai juga untuk ksarie walaupun ksarie dah 40an huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  7. Hahahaha kene hafal benda nii sebelom masok 30an tahun dpn ni 😂

    ReplyDelete
  8. No. 10 tu bukan tua tapi semakin matang...

    ReplyDelete
  9. 30?
    akak da on the way ke 50 ni. 7 thn lagi hu hu hu hu...
    30-an hidup akak tidak mudah
    loan kereta. loan rumah.
    nombor 2 tu - yes yes yes.
    anak kekecik. keje gaji x brape besar.

    now, fasa 40-an. agak sedikit senang, nina.
    anak da besar. loan kereta da abis.
    rumah pertama da disewakan. loan rumah kedua aje.
    da boleh savings lebih dari rm1k sebulan.

    bila ini ok, pada akak yg lain tu simple aje.
    kita da start tak hirau perkara yg tak penting.
    releks releks aje.

    ReplyDelete
  10. dan kita lebih menyayangi dan hargai diri...

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com