26 Jul 2021

Video Call Menggunakan Zoom

 Assalamualaikum Readers


Video Call Menggunakan Apps Zoom | Hidup di zaman teknologi ni adakalanya kena bersyukur. Dah lama tak join reunion dengan budak-budak asrama masa study dulu. Last reunion di Ipoh tahun lepas, tak dapat join sebab pregnant.


Video call guna Apps zoom. Hilang rindu bila sekali sekala video call ramai macam ni


Masing-masing dah ada anak, ada yang belum kawen. Nasib ada group whatsapp, merepek jelah dalam group tu selain gosip. Nama pun perempuan kalau tak gosip tak sah (jadi pembaca saja). 


Dengan apps Zoom ni, boleh video call tapi tak cukup korum. Ada yang sibuk dengan life masing-masing. Entah bila Malaysia nak sembuh ni.


9 comments:

  1. Itu aje yang boleh buat sekarang ni kan kak nina, nak jumpa face to face memang tak boleh. Video call aje boleh :')

    ReplyDelete
  2. Syukur juga ada teknologi yang mendekatkan kita dengan yang jauh. InshaAllah tak lama lagi kita akan bebas covid. Aaamiinn...

    ReplyDelete
  3. Tak reti guna zoom dan tak pernah guna hinggalah last week masa makcik kritikal di icu (covid) install dan join video call dgn family ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naniey : bila ada zoom ni nk video call rakai2 pun tak jd masalah

      Delete
  4. huwaa, betoi. sekrang ni mna boleh melawat-lawat rumah member ke, melepak mkn dekat luar dgn kawan-kawan, duduk je rumah diam2..huhu..

    ReplyDelete
  5. zaman canggih sekarang ni , pakai google meet , zoom , video call . tapi tu laa terkurung di negeri sendiri tak dapat bertemu dgn rakan2 yg jauh , lebih puas berjumpa dan bersembang kan ,

    ReplyDelete
  6. Macam-macam jneis aplikasi boleh digunakan. Sekejap jew muncul macam-macam... leka sedikit tak ikut perkembangan, ketinggalan keretapilah jawabnya heheheee.

    ReplyDelete
  7. better guna zoom banding google meet. sbb GM meet kalau gn hp panas kemain baterinya... tu yg jd kes hp meletop

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com