2 Jul 2021

Coconut Shake Selasih Dan Kerabu Maggi Sedap Area USM

 Assalamualaikum Readers


Coconut Shake Selasih Dan Kerabu Maggi Sedap Area USM | Kedai ni SIL no 2 yang bawa Nina singgah beli, kadang lalu sebab nak singgah makan kedai lauk campur Awet Muda. SIL ex USM mesti singgah kedai ni. Rasa coconut shake biji selasih lain dari yang lain. Kalau cuaca panas mesti teringat 😋 


Nurain Coconut Shake RM 3 . Nampak tak biji selasih

Kerabu maggi RM 5

Maggi banyak! 


Ini kalau blogger Sal baca mesti dia teringin, tak silap dulu study USM. Hari-hari ramai orang singgah beli. Kerabu maggi pun sedap, balik dari iv semalam singgah beli. Kalau lambat habis. Harga murah dan portion banyak.


Masjid dalam USM. Simpang 3 masuk akan nampak kedai sebelah kiri

Kedai menghadap kondo ni . Dari simpang 3 tadi kondo sebelah kanan 

Kalau jalan terus jumpa kedai makan Awet Muda ni. Banyak pilihan lauk campur tapi sejak kes naik tak berani pi makan, kena lockdown nak singgah tapau makan pun tak


Yang stay Penang boleh singgah tapi kena pandai cari jalan shortcut dari roadblock polis la kalau duduk luar daerah Timur Laut. Semalam iv di Bayan Lepas (daerah Barat Daya), rupanya ada jalan yang tak ada polis 🤣


24 comments:

  1. kerabu maggi!
    sedap nyer... amaunnya pun byk tu, mengenyangkan.
    1st time aida makan ni kat kelantan, nina.
    terus jatuh cinta selamanya.
    pernah la buat sendiri kat rumah :)

    ReplyDelete
  2. alamak coconut shake laaa..dapnyaa....

    ReplyDelete
  3. Sedapnya cocunut shake. Sedap jugak kalau dapat petang2, Ewahh pkp pkp ni beli bawak balik rumah jelah, nak merayau pun cannot :( #staysafe

    ReplyDelete
  4. kerabu magi... adoi pebret juga ni..
    nak beli kat kedai yg slalu x de plak delivery...
    nk gi kedai nya x leh lak masuk situ dah pkpd /./
    so kena buat sndri ke camne ni ek? hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako : buat sendiri jelah. Nak mkn banyak mana pun suka hati hahaha

      Delete
  5. Lain dari lain coconut shake letak bijik selasih...

    ReplyDelete
  6. macam besar2 je bijik selasih tu. sekali skala dapat keluar rumah best jugak ni.. pi beli seberang jalan je pun.. hehehe

    ReplyDelete
  7. coconut shake selasih
    akak memang suka selasih, kadang2 rendam minum dgn sirap
    selasih ni elok utk kesihatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nor : memang biji selasih elok utk sejukkan badan

      Delete
  8. tk pernh lg minum coconut shake ada biji selasih...kerabu maggi sedap tu..lama xbuat

    ReplyDelete
  9. Pernah makan kat kedai Awet Muda tu. Memang sedap dan banyak pilihan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aswadz : pilihan ikan bakar banyak, lauk sedap tp ramai orang

      Delete
  10. Tak pernah makan lagi kerabu maggi

    ReplyDelete
  11. sedapnya kerabu megi tu...berbaloi, banyak..
    menarik nama kedai - Awet Muda...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nohas : sedap dan banyak. Mungkin dekat dgn USM banyak student tu yg pilih nama awet muda

      Delete
  12. Uish..menggodanya coconut shake tu Nina.
    Tak pernah try yang ada biji selasih.

    ReplyDelete
  13. Macam ni punya makanan, jangankan Blogger Sal, saya pun boleh tergoda. Hahahahaha

    ReplyDelete
  14. Kedai legend ni. Rindunya nak jalan-jalan Penang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : rindu lettew haha. Dh boleh rentas silakan

      Delete
  15. cambest je coconut shake campur biji selasih. Memang lain dari yang lain ni. Wahh maggi kerabu. Sedapnya!

    ReplyDelete
  16. sedapnya kerabuuuu byk tu portion nya

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com