19 Jul 2021

Harraz Naufal Si Kentang

Assalamualaikum Readers


Ada yang cuti atau monday blues kat tempat kerja tu? Nina dan Harraz nak ucapkan selamat hari raya haji buat semua. Tahun ni kita semua terpaksa berkorbankan hati sebab tak dapat balik beraya tak kira rentas negeri atau daerah. 


Kalaulah mama jadi penternak kentang kan dah kaya. Ini asyik ternak lemak. 


Budak 3 bulan lebih ni dah pandai bersembang, mengadu, semua bahasa sama



Kesian mak asal call mesti cakap rindu cucu sorang dia 😭 Sampai bila lah kerajaan nak kurung rakyat tapi kes tak turun malah naik berganda-ganda. Mental dah penat, tenat. Tabah la ya tak dapat balik beraya, tapi mesti ada yang dah curi-curi sekali bawa balik virus hadiah untuk parents, itu yang kita tak nak.

24 comments:

  1. Send video kentang ni kat nenek dia, moga dapat hiburkan hati yang rindu. Tengah monday blues tapi kat rumah. Bolehla sesambil ke dapur. Selamat hari raya Aidiladha, Nina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : nenek tak pakai smartphone 😭 tak dpt lah tengok muka cucu. Selamat hari raya aidiladha sal

      Delete
  2. haahhahaha comel je potato tu..
    apa la yg di borakkan si harraz tu ye :p

    ReplyDelete
  3. inshaAllah, tahun depan boleh beraya bersama...sekarang masa cepat berlalu

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya Nina dan family. Bertabahlah kita tak boleh balik beraya. Huhu

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya Aidiladha Nina, olo2 comel nya Harraz berbual dengan mama ya

    ReplyDelete
  6. Selamat hari raya Nina..
    Ramai yang terpaksa berkorban lagi beraya di perantauan tp ada juga yang masih degil cuba nak rentas negeri. Sakit hati betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naniey : selamat hari raya juga..

      Berkorban demi keselamatan ibu bapa.

      Delete
  7. Siapa yang ada anak kecik time pandemic ni, agak susah. Macam kakak saya. Disebabkan dah lama sangat terkurung tak boleh keluar, my nephew (2 tahun lebih) dah macam ada anxiety setipa kali dapat keluar ke tempat besar macam mall ke, hospital ke.

    Bila pegi tempat crowded dia jadi takut and clingy. Sampai bila kita nak terkurung macam ni? Yang have-have dah terlepas melancong sana sini..

    Anyway, Selamat Hari Raya Haji to you and your family. Tqa pun macam tak raya je sebab ada appointment vaccine (1st dose) on hari raya.

    ReplyDelete
  8. Saya pun rindu nak balik kampung....

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya aidiladha buat kamu sekeluarga..

    ReplyDelete
  10. Nanti dah pandai cakap, lagi riuh lah hahaha.
    Selamat hari raya aidiladha kak nina dan keluarga!

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum, salam aidil adha. Kesian nenek rindu cucu..

    ReplyDelete
  12. Dapat bayangkan comelnya Harraz umur 3 bulan dah pandai sembang! Bahagia rasanya.

    ReplyDelete
  13. comelnya Harraz..suka dia tengok kentang...

    ReplyDelete
  14. TUNGGU MENTERI UMUMKAN SIAPA YG DAH SELESAI 2DOSE KHABARNYA BOLEH RENTAS NEGERI , SAMA SAMA KITA DOAKAN YG TERBAIK

    ReplyDelete
  15. hi harraz di kentanggg, hihi..tak sabo nak dapat seketoi kentang jugak ni, nak buli..hihi..

    ReplyDelete
  16. oooo nak ajk bersembnag ya... ok. jom kita dadidudadidu dulu hehehe

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com