27 Jul 2021

Kiehl’s Turmeric and Cranberry Seed Energizing Radiance Masque

Assalamualaikum Readers


Kiehl’s Turmeric and Cranberry Seed Energizing Radiance Masque | Antara mask terbaru dari Kiehl's yang paling Nina suka. Kalau tengok tekstur mask macam pakai mask kunyit tapi tak ada lah muka kuning bila pakai 😂 Kalau tengok muka orang India kuning tu sebab pakai mask kunyit la. Harga boleh tahan mahal. Hahah.. ini pun dapat free gift sempena birthday tahun lepas.


Kiehl’s Turmeric and Cranberry Seed Energizing Radiance Masque


Hasil campuran kunyit dan biji cranberry membuatkan sel-sel kulit mati mudah ditanggalkan dan membuatkan kulit muka lembut dan licin. Bau sangat wangi dan tekstur yang berbiji ni tak sesuai untuk muka yang berjerawat. Akan menyebabkan redness di kulit. 


Nampak biji-biji cranberry


Review :


  • Gently exfoliate kulit dan membuang sel-sel kulit mati ketika membilas.

  • Hanya ambil masa 5-10 minit untuk mask kering.

  • Sesuai untuk semua jenis kulit, kecuali muka yang berjerawat dan bernanah.

  • Bahan dari kunyit mematikan jerawat dan dapat mengurangkan penghasilan minyak di muka.

  • Rasa segar, licin dan bersinar kulit muka selepas menggunakan.

  • Terdapat dalam 2 size : 28ml - RM 71.00 & 100ml - RM 190

10 comments:

  1. Berangan jugak dulu nak beli sebab baca review orang ramai cakap elok, tapi tengok harga kita cancel la dulu berangan tu hahahaha. Tapi pakai mask yang ada kunyit ni memang best! Walaupun ada kesan kuning kuning sikit dekat muka, tapi hasil dia memang puas hati.

    ReplyDelete
  2. Bekas comel, harga boleh tahan juga tu. Macam best pulak tengok tekstur krim mask dia. Terfikir gak kulit muka akan kuning sebab turmeric. Rupanya tak ye. Bagus bagus.

    ReplyDelete
  3. acne prone skin pun kira x sesuai la kan..

    ReplyDelete
  4. Wah gabungan kunyit dan juga cranberry . Tengok tekstur dia tak ada la warna tu kuning sangat kan .

    ReplyDelete
  5. Hahhaha.. Comel pkai mask kuning2 mcm tu... Tpi mmg kunyit ni bagus utk skin pun

    ReplyDelete
  6. kalu muka kuning abis jerit Harraz ;-)

    ReplyDelete
  7. Hehe macam-macam produk Kiehl's Nina cuba.

    ReplyDelete
  8. Nak rasa jugalah biji-biji cranberry bila digentel-gentel kat muka!

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com