8 Jul 2021

Panadol Children Suspension Legakan Demam Harraz

Assalamualaikum Readers


Panadol Children Suspension Legakan Demam Harraz | Panadol Untuk Bayi | Untuk vaksin 5 serangai dos pertama tak demam tapi yang kedua ni buat Harraz demam tengahari semalam. Bak kata Anies, orang Melaka panggil ‘dedau’ . Demam on off. Nina letakkan tuala basah atas kepala sambil menyusu untuk kurangkan panas.


1 ml untuk Harraz yang berumur 3 bulan dan berat 6.6kg . Harga RM 7.80


Kami laki bini tak tau klinik kesihatan cuti sempena Penang Heritage Day 😂😂 Tengok calendar fon tak ada. Solutionnya pi farmasi beli panadol. Sebelum tu kena mention dulu umur dan berat anak untuk sukatan. Tak boleh sesuka hati bagi anak minum tanpa tanya pada yang pakar.


Alhamdulillah, bagi minum panadol selepas menyusu, bangun tidur dah kebah demam. Harap harini tak demam dah. Risau kalau anak sakit, asyik merengek nangis. Perkara biasa lepas di vaksin bayi akan demam. Kalau demam berhari-hari tu dah tak normal.


22 comments:

  1. Semoga baby cepat sembuh dan ceria-ceria selalu.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.. arap baik2 je harraz ye.. =)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah Harraz dah kebah demam lepas minum panadol. Semoga cepat sembuh Harraz. Aaminn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azhafizah : alhamdulillah demam cucuk vaksin sekejap saja

      Delete
  4. Teringat masa anak sy kecik, setiap bulan pegi klinik. Demam! Skng da besar skit da okay. Selamat duit mama ayah nya 🤭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadya : betul kerap demam susah hati kan

      Delete
  5. Ehhh.. sy yg takda anak ni, baru tahu ada panadol bebudak ek

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, moga moga harraz sihat selalu ya.

    ReplyDelete
  7. Dia demam nak membesar tu..alahai sian Harraz...kalau dia tak meragam time demam takpe

    ReplyDelete
  8. Moga cepat sihat Harraz..kesian dia demam..

    ReplyDelete
  9. Kesian Harraz demam kena injek. Moga sihat-sihat sahaja.

    ReplyDelete
  10. yes. bila anak kecik, ni kena standby kat rumah, nina.
    beri ikut dos yg dicadangkan.
    kalu berlarutan, kena juga bw ke klinik, kan.

    akak dulu da merasa la anak tiap bulan demam :(
    dok nursery, faham je la, nina, virus dari anak lain.
    terkena anak kita. then anak kita plak tak sihat, kena plak ke anak yg lain.
    berkitar aje la virus tu dlm nursery.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida : harap-harap dh standy ubat ni mudah la nk merawat anak.

      Faham sangat nursery memang kerap budak2 sakit. Setakat ni mil yg jaga kurang la sikit nk dpt penyakit berjangkit ni

      Delete
  11. betul tu, dedau :) ha ha ha ha...
    tapi akak plak, "dedo". org melaka tapi lidah johor.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com