29 August 2012

Bila Bekas Teman Lelaki Datang Kembali


Salam semua.
Semoga kalian sihat sahaja hendaknya.
Cuaca hari ini baik sahaja, maka aku lebih gembira daripada biasa.
Tetapi gembira aku tak lama pabila melihat mesej dari orang yang tak disangka.
Setelah sekian lama, bertahun-tahun dia datang kembali..
Untuk apa cari aku semula??



17 Aug 2012 - Tiba2 adik dia IM dan bertanyakan khabar aku. Memang pelik jugak time tu sebab lepas putus dengan abang dia, kami lost contact. Tapi adik dia dengan ramah bertanyakan aku macam2 sampai terkantoi rupanya dia yang menyamar jadi adik dia, guna fesbuk adik dia semata-mata nak tau kisah hidup aku. Sebelum aku bagi no fon lebih baik aku BLOCK dulu.



Dia memang kekasih pertama, kami mula kenal masa sama-sama study kat Kolej Poly-Tech MARA Alor Star dulu. Tapi tak lama, makin lama kenal perangai sebenar dia mula aku nampak. Aku sedar time tu masih lagi budak-budak baru nak kenal cinta sampaikan aku tersalah pilih orang sebenarnya. Belum terlambat rupanya untuk aku kembali ke pangkal jalan sebelum hanyut dengan dia. Alhamdulillah, 2 bulan sebelum putus, aku dapat tau dia kaki botol, kaki pompuan bila aku ternampak video dia tengah mabuk di fon bersama housemates dia. No wonder dia kena buang dari Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam dalam course IT.





Syukur, keluarga selamatkan aku dari lelaki tak guna nie. Aku sanggup berhenti dan sambung belajar tempat lain, tukar no fon supaya dia takkan dapat cari aku sampai bila-bila. Sebulan lepas masuk belajar kat Ipoh, aku dapat tau dia dah ada awek baru dari Dungun. Aku pun tak kisah sampai dia marah bila dapat tau aku couple dengan si Azrie tu. Tak ke gila namanya.



Walaupun mak ayah dia baik tapi tak semestinya anak pun akan baik. Sampai bila pun aku takkan pergi dah Melaka. Aku takot terjumpa dia kat sana. Aku dah lupa semua kisah-kisah dengan dia. Aku dah benci bercakap tentang orang bernama Mohd Nurhafizi B. Johari nie. Semoga aku dilindungi dari segala bahaya. Aminnn....



20/8/2009-20/04/2010 (END)

5 comments:

Anum said...

ermmmmmmmmmm
kenangan

Amanina said...

Kenangan pahit

Elie Lily said...

elie paham. elie dgn ex elie dulu pun pas da break mula2 baik, konon boleh jadi kawan. tapi lama2 rasanya ex dgn ex tak boleh jadi kwn.

p/s: kenangan lama susah dibuang, tapi kalau ada lelaki mcm tu dlm hidup, baik lupakan walaupun sukar! :)

Amanina said...

Yup,sokong Elie! perlu buang segala2nya.. tengs :)

Wirda Amir said...

Owhhhh...ok,akak dah faham.....

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com