20 August 2013

Wedding Tiney & Aiman ❥ (Part 1)



Assalammualaikum buah hati..


Hi.. I'm back! Agak-agak ada orang rindu tak? Bagi aku rindu tetap ada.. Hehe. Lama tak online. Busy dengan majlis kawen kawan baik ahad lepas. Alhamdulillah.. Syukur majlis berjalan dengan lancar dalam keadaan cuaca baik. Terima kasih kepada 2 orang kawan yang meringankan beban aku dan pengantin di saat-saat akhir. Itu pun terpaksa hantar adik angkat balik sebab dia tak siap kerja skolah. Ini kisah disebalik tabir sebelum kenduri. 






Start hari raya ke 4, Tini dah kidnep aku di rumah lepas mai beraya. Kesian sangat takda siapa nak teman dia ke sana sini cari hiasan untuk hantaran. Tengok entry "Hantaran Pengantin Perempuan". Nak harapkan kengkawan skolah hanya aku saja yang jadi penggangur terhormat. Dalam 2 hari, aku balik ke rumah. My mum tak bagi stay rumah orang lama-lama. Itu pun dah siap isi goddies. Baru rasa betapa susahnya nak kawen. Macam-macam benda kena buat. Nak cari barang goodies untuk budak-budak saja kena drive ke Berapit nak cari pemborong coklat dan berkali-kali ke AtuZ beli hiasan. Petang pula, kami cari kedai bunga. Nak fresh flower untuk bunga tangan. Kedai bunga india direject sebab takda jual bunga cantik. Cari punya cari lastly jumpa kedai jual bunga Daisy dengan harga murah. Siap kena oder dari Cameron. Kerlass kau. 


Suka daisy.. adik-beradik sunflower



Macam-macam dugaan, berapa kali aku rasa nak tampaq bakal pengantin. Bila stress mesti dia menangis, tengah drive pun nangis. Parah juga aku tengok orang nak kawen nie. Parah juga nak memujuknya T____T Petang jumaat lepas, baru ke rumah Tini. Seronoknya malam tu tidur berdua saja. 2 malam asyik kena tendang dengan adik angkat. Huwaa itulah nasib bila tidoq tengah-tengah dengan budak buas. 



Pagi sabtu kelam kabut bila Aiman, si pengantin lelaki dengan 3 orang kazennya sampai Penang dulu. Lepas hantar diorang kat homestay, letak barang kami gerak pi kedai bunga then hantar Aiman balik, pakaikan dia inai barulah pick up Ika dengan Aifa. Riuh rendah dalam kereta. Maklum la jarang jumpa. Lepas tu kami pi Aeon Seberang Perai beli muffin untuk hantaran. 1st time makan laksa dalam kereta. Lapar punya pasal bedal sajalah. 



Malam tu, kami ke rumah kampung amek goodies dan bunga telur. Lagi sekali dugaan bila time tu hujan lebat. So, better pi dewan siapkan photo booth dan tengok pelamin. Sampai dewan kami disambut dengan kazen-kazen Tini sebelah ayah. Buat photo booth saja berjam-jam. Dah alang-alang Ika and Aifa nak balik rumah amek baju, kami sanggup pi pantai pagi buta semata-mata nak isi pasir dalam botol. Terima kasih pak cik Usop belanja makan kfc. Balik rumah Tini dalam kul 2.30 pagi lepas habis sesi melukis inai. Tergesa-gesa aku buat bunga tangan. Pukul 3 baru tidoq. Malas dah nak taip. Biar gambar saja yang menceritakan. Tunggu part 2 pula eh. Hehehe...     










Orang Kuat



Bakal pengantin buat kerja tak pakai kasut. Yang nie twin Elyana tau.



Suka..suka.. Hihi



Kononnya gelak tak pandang kamera la.. Acece



Perut kenyang jadi aku boleh sengih saja. Berat ohh meriba budak tu.




Tadaaa !! siap jugak Photo Booth



Kak Dila yang sudi lukis inai kat tangan kami2.. Ika, bakal pengapit suka. haha



8 jam sebelum bergelar isteri. Cantikkan pelamin nie



Tengs to Che'ah.. pereka pelamin AtuZ



41 comments:

Zawiah said...

sbb tu saya suka yg simple jer . lbh baik rm utk majlis dewan camni saya guna utk pi honeymon dan lengkapkan isi rumah baru . barulah betul2 berumahtangga . x perlu htg sana sini utk beli brg dlm umah . kepala pun free jer ... heheeeee ...

Bin Muhammad said...

Persiapan menjelang majlis...paling memenatkan, tapi bila segalanya berjalan lancar, itulah nikmatnya.

Kathy Rbain said...

wah..terbaik sis..sis org penting dalam majlis ni...

Khai♥Rin : anies said...

cantik nyer pelamin

Teena Tna said...

aah, cantiklah pelamin dia...
kalau time kawin sy paling suka ada ayat2, "i'm next", "just married', etc...
apa ntah kita panggil benda ni.

S.K.A said...

hu3..meriah btol =) wlwpn memenatkn..tp best kn..slmat pengantin bru utk kwn nina..

Badrina Ibtisam said...

Wahhh cantiknya!! ='D

boni kacak said...

hahahaha. bila stress je menangis?? dah kenapa??hahaha

Azlan Strider said...

belum start wedding dah terasa kemeriahannya..bila time wedding sure meriah kan??hehe

Regards,
-Strider-

Syida Rasyidah said...

canttiknyaaa laaa pelamin tu eh :)

Cik Kay Jue said...

wah... bestnyer... suka yang lidi2 tu.. hehehe..

Eiqa Almond said...

serious cantik gilee pelaminn.! :O
Mesti sweet kan mse bersanding..
best nyee best nyeee.. >,<
tuan blog nie ble lagi. :P

hainom OKje said...

Pelamin zaman sekarang ni cantik cantik.....

boni kacak said...

testing-testing

Raudzah Z said...

Cantik pelamin tu..tahniah pada pengantin ya..

Miss Volvo said...

memang cantik pelamin tu. putih fav sy hehehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. memang cantik pelamin tu nina.. :D

are_lin@yu said...

meriahnya semua cntik2..skala..

PakcikLie PCL said...

ada orang2 kuat suka lah pengantin... nanti tiba giliran nina plak , mesti lg gempak depa tlg arrange ..apa guna ada kawan baik kan !

||aLeaSaRa|| said...

wah cantiklah pelamin tu..kak lea suka penuh dengan bunga2 an....boleh bagi idea kat sepupu kak lea ni ngeee...

Amanina Mads said...

betul2.. kawen biar simple nanti lepas kenduri takda hutang sana sini. honeymoon pun best je. hehehhe

Amanina Mads said...

Alhamdulillah penat yg berbaloi bila majlis berjalan lancar.

Amanina Mads said...

terima kasih sis.. berjaya buat sebaik mungkin

Amanina Mads said...

cantikkan..hehe

Amanina Mads said...

cantik sangat teena..
itu namanya photo booth..hehe

Amanina Mads said...

hehehe..memang meriah =)
penat sbb tak cukup tidur tp best.. terima kasih fais.

Amanina Mads said...

cantikkan! hehe =)

Amanina Mads said...

pengantin memang begitu.. stress semua benda la mesti menangis. haha

Amanina Mads said...

and wedding tu sgt meriah..hehehe

Amanina Mads said...

cantikkan pelamin :) hehe

Amanina Mads said...

lidi tu photo booth.. hehe

Amanina Mads said...

suka juga pelamin nie!
memang best..hehehe..
tuan blog lambat lg la eiqa :D

Amanina Mads said...

betul2..macam2 design

Amanina Mads said...

1 2 3 4 5

Amanina Mads said...

terima kasih ya..

Amanina Mads said...

cantikkan.. suka juga putih. hehehe

Amanina Mads said...

serius cantik akak :D

Amanina Mads said...

meriah dgn kawan2..hehehe

Amanina Mads said...

mestilah pengantin suka... harap2 macam tu la PCL. hehee
semua ada macam2 idea..

Amanina Mads said...

cantikkan pelamin tu kak lea.. boleh saja bg idea utk kenduri kawen sepupu nanti. hehe

Yun Sing said...

Busynya xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com