24 August 2013

Wedding Tiney & Aiman ❥ (Part 3 - Happy Ending)



Assalammualaikum buah hati..


Walaupun penat dengan driving class petang tadi dan rasa nak tidur saja tapi nak jugak story part last. Apapun kisah mesti ada part last even karangan bahasa melayu. Hehe.. Bab kawen memang best tapi letih hanya orang-orang yang rasa saja faham tapi lepas selesai majlis memang lega sangat. 



Hari kenduri, sampai dewan aku nampak Aifa. Lega sebab partner goodies cepat salin baju lepas majlis akad nikah. Sambil angkat kotak-kotak goodies, kami 2 orang saja girls dan abang Rizal, mai tolong angkat kotak. Sebelum nie aku tak berani cakap dengan abang Tini tu. Dia pun macam malu-malu kucing (single lagi.. Haha). Takda kaitan nak menggedik. Alhamdulillah dari takda orang nak tolong kami muncul pulak kaum-kaum adam membantu. Yeahh.. rasa nak nyanyi lagu Wonder Pets dikala angin bertiup sepoi-sepoi bahasa *dari kipas angin



Pukul 1.30 petang, rombongan pengantin dan family sebelah lelaki sampai. Berlari anak pi jumpa DJ bagi tau rombongan sampai, abah Tini minta standby lagu zikir sebelum rombongan masuk ke dewan. 



Video pengantin berarak





Kompang dari Sg. Semambu, Kubang Semang, Bukit Mertajam. Haaa







Pengantin masuk je dewan, orang berpusu-pusu nak amek gambar. Aku pun nak amek video jugak sebelum sambung kerja jadi pemberi goodies. Hee.. 





Video pengantin bersanding 




Nampak tak pengapit lelaki asyik pandang pengapit perempuan? Ada jodoh tu. Haha 



Tengah bersanding pon nak gosip2.. khusyuk pulak Aiman dengar



Raja sehari makan beradab.. eh2 ada air sirap. Mr sunset wajib tengok pic nie. ehehe



Kerja pun dah tak jadi lepas tengok geng-geng skolah mai. Buat geng skolah, Tini dah asingkan goodies khas untuk mereka. Jadi aku dengan Aifa saja yang kenal muka-muka. Tapi lepas tengok kawan-kawan dah nak balik. Terpaksa tinggal kerja dan snap gambar. Lama tak jumpa lepas tamat form 5. 




Geng skolah tengah tulis ucapan. Hee



Candid !



Bila makin ramai kengkawan skolah yang berkumpul. Kami buat reunion dengan pengantin sekali dan pengantin lelaki jadi photographer kami. It's oke Aiman tak kesah! Ngeh..ngeh. Semua jadi gila nak bergambar. Aku pun dah tinggal kerja, nasib baik kazen Tini tolong gantikan. Bergambar kat photo booth sampai tak perasan mak ayah aku mai makan kenduri. Tertunai sudah hajat mak Tini nak jumpa my mum. 



Idea Tini buat photo booth tak sangka ramai tetamu yang suka. Ramai orang suka decoration kat dinding dewan tu. Last minute punya kerja, memang berbaloi bila ada yang menghargai hasil kerja kami. Cewahhh.. Kenangan pengantin buat tetamu yang hadir. Rasanya lepas nie kalau ada member skolah kawen konfem ada photo booth jugak. Hehe.. Best apa boleh amek gambar banyak-banyak lagi.



Posing manje gituw



Comelnya kek pengantin.



Tak larat nak senyum dah.. fenat2



Pukul 4.30, pengantin keluar outing photoshoot lepas semua geng skolah balik termasuk partner goodies aku. Dah janji nak balik dengan Ika jadi aku malas nak ikut diorang pi tempat selalu pengantin buat photoshoot. Dah jemu.. Herher. Baik tunggu kat dewan, boleh makan, boleh gosip-gosip dengan kazen Tini yang friendly. Dapat kawan-kawan baru, bertukar no dan dijemput untuk menjadi orang kuat kenduri kazen Tini pulak. Malunya bila mak saudara Tini tanya status aku. Hanya dapat senyum lebar jelah bila orang dah TER-berkenan nak buat menantu. Patut la semua pakat nak amek gambar sesama. Mesti ada rancangan ataupun surprise nie. Tak baik pulak salah sangka kebaikan orang kan. 



Anak Aifaa kot. Comelkan? 
Adik sayang semua.. muahhhh2




Penat menunggu pengantin dan pengapit yang tak balik ke dewan. Nak tunggu Ika sorang-sorang pulak kat situ. Nasib baik mak abah Tini tolong hantarkan. Nak tunggu diorang semua balik memey lambat la. Jadi kami singgah McD, abah Tini belanja makan. Text Ika dengan Tini ajak lepak mcd tapi Ika dah makan dengan abe photographer hanya pengantin dengan pengapit lelaki saja mai mcd pakai baju pengantin. 



Oke, habis sudah kisah raja sehari nie. Rasanya nak buat entry pasal reunion pulak. Tunggu gambar-gambar sweet kami tau. Tumpang happy dan tunggu turn pulak la. Amboiii. Makin ramai lepas nie jadi bini orang gamaknya. Ngeh..ngeh. 




Selamat Pengantin Baru
Hartini Yusof & Aiman Naim




17 comments:

S.K.A said...

gempak juga ye mjlis pkhwinan ni =) tggu yg nina la pula kn..he3..bila 2???

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

meriahnya.. jumpa kawan2 lama pula tu, lagi best.. cantik gambar mereka.. selamat pengantin baru.. semoga jodoh mereka berkekalan hingga ke syurga.. :D

Kathy Rbain said...

tahniah untuk mempelai,moga bahagia hingga ke akhirnya..sis bila lagi?

Elie Lily said...

Cantik pelaminnya. Seronok kan pergi kenduri kawen! Lepas ni turn Nina pulak! :D

dear xila said...

cantiknya pelamin pengantin potobooth semualah hehe

P#eoniX said...

tahniah untuk mereka!!!!apepon legelah bile sume dah sattle kan??hehehh...

Khai♥Rin : anies said...

pengantin cantik pelamin lawa...suwiiiitttt gituuu

Cik Kay Jue said...

bila la ckj nak kawen ni..

Amanina Mads said...

boleh la tahan gempaknya tu.. haha. tunggu nina berjanggut la. lambat lg fais =)

Amanina Mads said...

meriah sgt akak.. jumpa kawan2 lama, ada yg dh kawen, dh ada anak..
terima kasih. aminn :D

Amanina Mads said...

terima kasih sis.. nina lambat lagi. huhu

Amanina Mads said...

pelamin tu memang cantik.. seronok kalau ada org kawen. tunggu elie dulu laaa! :D

Amanina Mads said...

terima kasih dear.. hehe

Amanina Mads said...

Terima kasih! fuhhh lega semua dh settle. hehehe

Amanina Mads said...

so sweet.. hehehe

Amanina Mads said...

ckj cepat2 kawen nanti jgn lupa jemput! hehe

Yun Sing said...

Haha.. banyaknya cerita di sebalik takbir ni xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com