20 Sept 2014

Gathering Family @ Route 69 Cafe by The Beach, Penang

Salam Readers..


Gathering Family di Route 69 Cafe by The Beach, Penang | Kali ni nak ajak korang terliur sekali. Lama betul tak pekena steamboat. Makan malam ni disponsor oleh my makngah. Balik sebab nak terima anugerah PJK oleh Gabenor Penang. Lokasi menternak lemak di Route 69 Cafe by The Beach, Pantai Robina, Teluk Air Tawar, Butterworth.


7.50 malam, langit cantik

Entrance


Restoran yang baru dibuka tahun ini menghadap laut. Kalau nak dating feeling2 sambil tengok sunset ini lokasinya. Promote tanpa bayaran. Makanan memang sedap, tocey chef dari Bangkok. Pedas noks makan tomyam sini. Memandangkan malam ni aku jadi chef tak rasmi jadi takda gambar makanan sangat. Herher..


Menu tambahan:

Ikan Talapia Bakar
Telur Dadar
Jus Epal


Chef tengah masak. Main campak2 je

First time tengok tiram. Mutiara takda

Steamboat


Orang balik memancing, minum sekali dengan jag. Hahaa
Itu la untungnya datang lambat


Kalau datang ke area mainland, teringin nak makan tepi laut sila ke sini. Terutama peminat makanan pedas. Sebelum balik makan dadih strawberi, makngah tegur pipi makin bulat. Omgee bulan ni dah berapa orang tegur. Hati senang macam tu la :) 


20 comments:

  1. Wah, bestnye...meriah nampak..hehehe :) Tahniah buat Mak Ngah :)

    ReplyDelete
  2. makan dalam suasana mcm tu...semuanya terasa sedap..licin pinggan

    ReplyDelete
  3. Wah bestnya steamboat..dah lama tak makan ni..

    ReplyDelete
  4. Baru ingatkan Route 69 dekat Perda tu hahaha :p

    ReplyDelete
  5. meriahnya. mesti best kan.

    cantik r blog dah berwajah baru ea? i like :)

    ReplyDelete
  6. Pipi bulat tak pa,..muka bertambah seri :)

    ReplyDelete
  7. okay tak nina food kat situ? Akak ada dengar pasal restoran ni..dah lama berhajat nak pi, tapi takde rezeki dan kesempatan lagi. pemandangan cantik kan..

    ReplyDelete
  8. sedapnya makan steamboat..
    nape udang ayam tu bungkus??
    bukan ke kita pilih sendiri..huhu

    ReplyDelete
  9. Meriah.... Seronok makan ramai2 mcm ni

    ReplyDelete
  10. Kat Butterworth, jauh tu kalau cek nak pi.

    ReplyDelete
  11. Rupenye steamboat sume tu mmg dah ready dalam plate ea?
    Slalu kat kedai lain kita pilih kan?

    ReplyDelete
  12. wah..watermark baru yer?sweet..

    ReplyDelete
  13. aku pernah mkn gak kat route 69. tp bukan kat butterworth la. kat penang gak. tp kat perda.

    ReplyDelete
  14. jeles tgk tu ... menyelerakan amat . awat ambik tiram tu sikit jer ...

    ReplyDelete
  15. Zumal pun pernah dengar pasal restoran nie ^_^

    ReplyDelete
  16. Salam perkenalan dari Ros :) done follow. bestnya dapat makan satu keluarga :)

    ReplyDelete
  17. Berapa harga steamboat kat situ nina?

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com