20 September 2014

Gathering Family @ Route 69 Cafe by The Beach


Salam Readers..


Gathering Family di Route 69 Cafe by The Beach | Kali ni nak ajak korang terliur sekali. Lama betul tak pekena steamboat. Makan malam ni disponsor oleh my makngah. Balik sebab nak terima anugerah PJK oleh Gabenor Penang. Lokasi menternak lemak di Route 69 Cafe by The Beach, Pantai Robina, Teluk Air Tawar, Butterworth.



7.50 malam, langit cantik

Entrance


Restoran yang baru dibuka tahun ini menghadap laut. Kalau nak dating feeling2 sambil tengok sunset ini lokasinya. Promote tanpa bayaran. Makanan memang sedap, tocey chef dari Bangkok. Pedas noks makan tomyam sini. Memandangkan malam ni aku jadi chef tak rasmi jadi takda gambar makanan sangat. Herher..



Menu tambahan:

Ikan Talapia Bakar
Telur Dadar
Jus Epal



Chef tengah masak. Main campak2 je


First time tengok tiram. Mutiara takda

Steamboat




Orang balik memancing, minum sekali dengan jag. Hahaa
Itu la untungnya datang lambat


Kalau datang ke area mainland, teringin nak makan tepi laut sila ke sini. Terutama peminat makanan pedas. Sebelum balik makan dadih strawberi, makngah tegur pipi makin bulat. Omgee bulan ni dah berapa orang tegur. Hati senang macam tu la :) 


20 comments:

Cik Mimie said...

Wah, bestnye...meriah nampak..hehehe :) Tahniah buat Mak Ngah :)

❤Kamsiah❤ said...

makan dalam suasana mcm tu...semuanya terasa sedap..licin pinggan

Belog Santai said...

Wah bestnya steamboat..dah lama tak makan ni..

Fiza Rahman said...

Bestnya...meriah.

Nadratul Syazwana said...

Baru ingatkan Route 69 dekat Perda tu hahaha :p

budak said...

meriahnya. mesti best kan.

cantik r blog dah berwajah baru ea? i like :)

Farrah MF said...

Pipi bulat tak pa,..muka bertambah seri :)

Khai♥Rin : anies said...

harga okey x?

Murni Alfathunnisa said...

okay tak nina food kat situ? Akak ada dengar pasal restoran ni..dah lama berhajat nak pi, tapi takde rezeki dan kesempatan lagi. pemandangan cantik kan..

Nick Nashram said...

sedapnya makan steamboat..
nape udang ayam tu bungkus??
bukan ke kita pilih sendiri..huhu

munna said...

Meriah.... Seronok makan ramai2 mcm ni

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Kat Butterworth, jauh tu kalau cek nak pi.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Rupenye steamboat sume tu mmg dah ready dalam plate ea?
Slalu kat kedai lain kita pilih kan?

Kathy R'bain said...

wah..watermark baru yer?sweet..

Belog Santai said...

Steamboat, my favorite ni...

aswadz said...

aku pernah mkn gak kat route 69. tp bukan kat butterworth la. kat penang gak. tp kat perda.

Vee Sandi said...

jeles tgk tu ... menyelerakan amat . awat ambik tiram tu sikit jer ...

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Zumal pun pernah dengar pasal restoran nie ^_^

ros_reeza said...

Salam perkenalan dari Ros :) done follow. bestnya dapat makan satu keluarga :)

aishah nin said...

Berapa harga steamboat kat situ nina?

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com