26 October 2014

Street Art George Town Penang (Part 2)


Salam Readers..

Tak puas lagi tayang gambar2 Street Art sekitar pulau. Kalau tengok betul2 setiap lukisan tu menceritakan kehidupan masyarakat dahulu Pulau Pinang. Ada lagi lukisan yang tak sempat bergambar sebab banyak sangat pelancong. Siap kena tunggu turn untuk bergambar.

Lebuh Ah Quee
Peta Art Street


Bersambung semula sesi bergambar di Lebuh Ah Quee selepas entri pertama di sini. Kalau nak jalan kaki mencari semua lukisan ni agak parah jugak. Sehingga tiba di Gat Lebuh Acheh baru nampak nyonya jual souvenir dan terus beli topi, memandangkan aku tak tahan panas. Berkongsi payung dengan Tira memang tak puas. Nampak macam puteri lilin. Tak kisah harga topi RM 17 pun.


"Boy on a Bike" located at Ah Quee Street


Jalan lagi nampak ada couple naik basikal berdua atau pun asing. Nasib baik bila lalu depan kedai lain nampak basikal yang sama jenis. Terus sewa, boleh naik hingga pukul 6. Sewa basikal cuma RM 20. Siap tokey bekalkan peta street art dan baju hujan. Maka kayuh sesuka hati ke mana saja. Memang have fun dan ramai pemuda pemudi naik basikal. Patut la Menteri Pulau Pinang sedikan laluan khas untuk basikal dan tak risau bila setiap ceruk dalam Penang ni ada CCTV untuk keselamatan pelancong. 



2 Girls with Monopod
Lebuh China
Jalan Masjid Kapitan Keling
"Love Lane" Hello ! Hello !
Lebuh Pintal Tali

Meh layan gambar2 art di dinding ni. Nantikan part 3 dan lastly, memandangkan tak sempat edit video kami berdua. Hihi.. Tengok banyak kali pun boleh gelak2 lagi.   


6 comments:

Vee Sandi said...

lukisan ala komik tak de color tu baru la ni nampak ... best gak tu klu asa basikal . boleh ronda2 sekali .

SalbiahM said...

Besar jugak..ingat satu jalan tu je yang ada street art

Hikayat Seorang Budak said...

cantik r street art kat situ. teringin nak pergi :)
mesti best kan naik basikal ramai2 :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Banyak gambar kartun, kan?
Ada tak orang sewa beskal pastu bawak balik rumah?
Hehe..

Farrah MF said...

Seronoknya! Mana gambar Nina ambil dengan lukisan2 tu? Ada sekeping dua je..

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Bestnyer kalau dapat bergambar kat situ... bila boleh pergi entah laa...

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com