13 Jun 2017

Resepi Air Green Ocean Soda


Assalamualaikum Readers 😄

Resepi Air Green Ocean Soda | Resepi Air Berbuka Puasa | Bulan puasa ni dahaga lain macam ditambah cuaca panas. Berbuka dengan air sejuk mesti syiokkk 😃😃

Air green ocean soda

Air ni boleh menjadi hijau atau biru dan masam atau bergas bergantung jumlah air oren atau air biru tu. Janji sodap 😋😋 Bila dah combined air ni rasa masam-masam sikit tapi sedap. 

Bahan pun simple


Bahan-Bahan :

1 cawan air oren Marigold (boleh guna Sunquick etc)
1 botol kecil air Mountendew (biru)
Nata de coco secukupnya
2 sudu teh biji selasih (rendam air panas dulu)
Air secukupnya


Cara-Caranya :

1. Masukkan air oren ke dalam jag


2. Masukkan nata de coco


3. Tuangkan air Mountendew


4. Masukkan biji selasih yang telah kembang bersama air rendaman


Selamat mencuba!

5 comments:

  1. salam..
    hi nina..
    yaya singgh..
    baca spintas lalu..tp tgok bahan mcm senang..
    tgu la cuti hujung mingu bru ad msa nk msak la itu ini semua..
    haha =p

    ReplyDelete
  2. Tak pernah try buat & minum ��

    ReplyDelete
  3. awak.. rajinnye awak cuba2 resepi ni.. bguih2..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com