22 June 2012

Impian Tercapai



Gambar lepas isi borang MPP (Majlis Perwakilan Pelajar) mencuba nasib...


Syukur Alhamdulillah, segala usaha aku selama 4 bulan lebih bertungkus-lumus belajar akhirnya berbaloi dengan result yang boleh membuatkan makayah tersenyum puas. Akhirnya tamat jugak semester 4 tanpa was-was. Senyum selebar-lebarnya cik Nina, aku dah tak kisah orang nak cakap apa janji hati manyak senang. Teringat semalam bila bangun je terus cari laptop dulu bukannya nak cari toilet. Aku tak kisah kalau tak mandi janji dapat tengok result dulu. Bila dah tengok amboi bukan main seronok sampai tak teringat badan dah bau macam belacan. Mak orang pertama ucap tahniah sekali flying kiss kat pipi yang bucuk. Mr. Amir menjadi orang kedua..cewahh lagi kembang aku nie. 


Still maintainkan 3 pointer keatas tapi tetap gembira sebab cgpa naik mendadak. Itu pun dah cukup bagus, bila dengar junior2 mengeluh pointer turun. Biasanya aku menjadi tempat mengadu, tempat dipujuk, tempat segala-galanya. Dah tukar jadi pakar motivasi pulak. Nak berjaya tanpa usaha memang tak boleh, nak usaha dengan copy asiment kawan lagi bodoh namanya. Jadi usaha dengan cara sendiri tanpa perlu membodek lecturer. Sem 5 nanti ada 5 subjek je, memang sikit tak macam budak2 nak amek SPM tapi takot jugak. Kalau tak lepas tak boleh nak praktikal, seramkan?


By the way, aku bertambah seronok 2x ganda bila dapat baby baru berwarna biru gelap, dapat anaknya sekali. Bila ayah pulak bagi RM 50! wahh memang rasa macam tuan puteri dalam bulan nie :)


19 comments:

izzuan said...

eh eh sapa lah ambik gambaq tu ye..huhuh

Amanina said...

Hahaha..kembang lah tu

izzuan said...

kembang lama nih...hahahhaha
kembang hidung den..huhu

Amanina said...

Hahaha...mengong, hidung hang memang dh kembang

izzuan said...

oh yeke...kite nih x macho ngan hidung kembang:P :P :P

Amanina said...

Ala merajuk pulak..aku pun hidung kembang

izzuan said...

yeker x perasan pun

izzuan said...

lallalalalal x tau2

Amanina said...

Haha..syok lah aku kata macam tu

izzuan said...

x tau ..syok kot..

Amanina said...

kembang dh..

izzuan said...

aku kembang selalu

Amanina said...

Eeuwwww...gelinya, hahaha

izzuan said...

eh mak timah pandai bergeli2 lah..gahahahhaha

Amanina said...

Hoii...geli2 apa!

izzuan said...

geli2..gelimat!

Amanina said...

Memang geli la ngoi...

izzuan said...

geli kenapa??

Amanina said...

xdak apa

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com