20 May 2020

Tips Hilangkan Kesan Minyak & Make Up Di Tudung

Assalamualaikum Readers



Tips Hilangkan Kesan Minyak, Peluh Dan Makeup Di Tudung | Siapa yang pakai tudung mesti akan ada masalah macam ni. Hahah. Masalah sejak azali, tudung pun macam baju juga, akan kena macam-macam bukan setakat minyak, peluh, make up tapi makanan. Ya itu namanya bila makan, tudung makan sekali 😆😅 Sebelum-sebelum ni pakai apa saja tudung tak pernah nak belek, asal kotor terus rendam dan basuh. Sampai lah ada ternampak tips kat mana entah, nak hilangkan semua kesan-kesan ni hanya guna bedak talkum.



Tips hilangkan kesan kotor di tudung hanya guna bedak talkum

Bentangkan kain tudung dan tabur bedak di kawasan yang ada kesan. Bedak akan serap kotoran tu




Yaaa bedak talkum bukan untuk pakai di badan atau muka ya anak-anak tapi di bawal/shawl. Lepas pakai tudung, bentangkan dan akan nampak kesan-kesan most wanted jadi boleh ambil bedak dan taburkan di kawasan-kawasan sewaktu dengannya yang kotor tu. Mudah saja, beli bedak untuk tudung. Kalau sayang tudung tak kisah harga murah atau mahal tapi tak jaga tak guna guna. Lepas pakai berkali-kali tanpa letak bedak lama kelamaan kawasan kesan kotor tu tak akan hilang. Jadi mati dan kekal di permukaan kain.





Lepas taburkan bedak, boleh gulung macam ni selama yang mungkin. Suka biarkan sejam, kemudian rendam dengan sabun sebelum dibasuh


Tudung raya tahun ni treat diri dengan Ariani. Beli online, dalam masa 3 hari sampai. Label ditukar kepada hologram sticker due to plagiarism. Banyak kes, founder tudung ciplak design orang sesuka hati. Yang penting tak pernah support brand 🐥



Sesuai untuk yang rajin nak jaga pakaian sendiri, boleh cuba buat dan amalkan. In shaa Allah, fabrik tudung dapat dijaga dan tahan lebih lama. Kalau dah pakai tudung harga beratus pun kalau tak reti jaga tak guna juga. Tudung harga berpuluh hingga 100++, Nina akan bedakkan dulu sebelum cuci. Sayang duit. 




No comments:

Post a Comment

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com